Mijović: Marković bolje od svih nas zna ko je i na šta je spreman Đukanović

"Građani su odavno izgubili sve što su imali, više nemaju što da izgube"
6427 pregleda 7 komentar(a)
Mijović, Foto: Nova ljevica
Mijović, Foto: Nova ljevica

Predsjednik GP Nova ljevica, Saša Mijović rekao je da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović jučerašnjom izjavom zaprijetio građanima Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je juče nakon sjednice Savjeta za realizaciju izbornog programa Demokratske partije socijalista (DPS) da su protesti legitiman vid izražavanja i da je važno da "u tim prilikama ne budemo nasilni, jer rizikujemo da se sukobimo sa državom"

"Đukanović je jučerašnjom izjavom nedvosmisleno zaprijetio crnogorskom narodu da ukoliko i dalje nastavi da traži njegovu ostavku, rizikuje da se suoči sa državom, očigledno doživljavajući sebe da je on država. Poručujemo mu da treba da zna da su građani Crne Gore država, i da ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama rizikuje da se ta država još snažnije suoči sa njim. Zato smatramo da bi mu najpametniji potez bio da se sam što prije povuče i podnese ostavku", rekao je Mijović.

Mijović je saopštio da Đukanović treba da zna da je "narodu dosta njega i njegove klike, da je stasala nova generacija mladih i hrabrih ljudi koja se ne plaši ni njega, ni njegovih prijetnji, ni njegovih batinaša sa kapuljačama."

"Generacija mladih koja je spremna da se brani i bori za svoju i budućnost svoje djece i koja neće ustuknuti ni pred suzavcima ni pred pendrecima. Građani su odavno izgubili sve što su imali, više nemaju što da izgube. Vi ste im sve oteli, oteli ste im prošlost i sadašnjost, ali budite sigurni, budućnost vam nećemo dati, koliko god njena cijena koštala. Više je nego očigledno da je Đukanović i sam svjetan da ovom izjavom prijeti praznom puškom i da su ovo poslednji pokušaji od svih izopštenog, odbačenog, onemoćalog i ostarelog diktatora da povrati sliku nekadašnje moći, koja je nestala. U tom cilju je i neuspjeli pokušaj pravljenja slike o nepostojanju raskola i jedinstvu DPS-a. Jučerašnje ponašanje, izrazi lica i pogledi Markovića i Đukanovića ih u tome demantuju", saopštio je Mijović.

Mijović je rekao da pokušaj Đukanovića da stvori idealnu sliku "više ne prolazi ni kod građana a kamoli kod Markovića koji bolje od svih nas zna ko je i na šta je spreman Đukanović."

"Da je spreman zarad svog opstanka da žrtvuje svakog, pa i njega. To je već toliko puta pokazao. Da li će to Marković mirno čekati, sumnjamo. Da li Marković vjeruje u Đukanovićevo hrišćansko opraštanje i pomirenje, i u to sumnjamo. Mi mu ne vjerujemo i zato mu poručujemo da ćemo se ponovo i ponovo okupljati na ulicama i zahtijevati njegovu ostavku, sve dok mu ne vidimo leđa", zaključio je Mijović.

Bonus video: