Mijović pozvao opoziciju na sastanak

"Imamo opravdane sumnje u validnost sprovedenog izbornog procesa u Podgorici jer postoji veliki broj indicija koje ukazuju da je Grupa građana na više biračkih mjesta zakinuta za broj glasova", saopštio je Mijović
53 pregleda 7 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: Grupa građana "Saša Mijović – Pobjednik od riječi"
Saša Mijović, Foto: Grupa građana "Saša Mijović – Pobjednik od riječi"
Ažurirano: 28.05.2018. 13:17h

Grupa građana Saša Mijović – Pobjednik od riječi ne priznaje rezultate jučerašnih izbora, nijesmo potpisali zapisnike i tokom dana ćemo uputiti zahtjev Opštinskoj izbornoj komisiji kako bi izvršili uvid u birački materijal i prebrojali sve glasove, te na taj način pokušali da dođemo do dokaza koji će potvrditi ove sumnje, saopštio je Saša Mijović, nosilac liste.

Oni pozivaju sve predstavnike opozicionih partija, parlamentarnih i vanparlamentarnih, grupe građana i slobodne nezavisne intelektualce na zajednički sastanak u cilju pokušaja prevazilaženja programskih razlika i ujedinjavanja, pravljenje strategije za konkretne poteze i korake.

"Imamo opravdane sumnje u validnost sprovedenog izbornog procesa u Podgorici jer postoji veliki broj indicija koje ukazuju da je Grupa građana na više biračkih mjesta zakinuta za broj glasova. Kao kuriozitet izdvajamo da smo na 50 biračkih mjesta imali po 1 glas, a to je ravno naučnoj fantastici. Na velikom broju biračkih mjesta je evidentirano neuporedivo manji broj glasova za našu listu od onog koji je stvarno glasao. Takođe, izborni dan je protekao pod tenzijama, stalnim prikazivanjem incidenata i aktivistima iz vladajuće koalicije koji su tokom izbornog dana stajali ispred biračkih mjesta ili u neposrednoj okolini. S druge stane, mala izlaznost upućuje jednako na nezadovoljstvo građana/ki djelovanjem opozicije, ali isto tako i na kupovinu glasova, ucjene, prijetnje i zastrašivanja", navodi Mijović.

Oni ispred liste poziva opozicione lidere da razgovaraju sa svojim predstavnicima i "potvrde spremnost i želju da organizujemo sastanak".

"Radi transparentnosti pozivamo opoziciju ovako javno, jer građani imaju pravo i moraju biti upoznati sa svim što se dešava, a tiče se njih, i šta su namjere i ciljevi onih kojima su dali podršku i povjerenje. Očekujemo pozitivan odgovor svih političkih subjekata kako bismo što prije napravili dogovor i zajednički reagovali na jučerašnji kriminal, fizičko i psihičko nasilje, krađu glasova, kupovinu ljudi, ucjene, pritiske i uslovlavanja građana", zaključuje Mijović.

Bonus video: