Milačić: Bečića za plagijat optužuju oni koji plagiraju našu istoriju, jezik, ekonomiju, tradiciju, Crkvu

"Još pri osnivanju Prave Crne Gore ustanovili smo magistralne stavove koji se ulivaju u jedan jedini cilj – smjenu režima, koja bi dovela do konačnih i dugo očekivanih promjena, u cilju sveopšteg boljitka životnog standarda u našoj zemlji", istakao je Milačić
3839 pregleda 72 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da predjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića za plagijat optužuju oni koji "plagiraju našu istoriju, plagiraju naš jezik, plagiraju našu ekonomiju, plagiraju ofšor račune, plagiraju našu tradiciju, plagiraju našu Crkvu".

Bečićev rad nije plagijat?>>>

Bečić: Nijesu dokazali plagijat, ali im mogu pokloniti diplomu>>>

"Još pri osnivanju Prave Crne Gore ustanovili smo magistralne stavove koji se ulivaju u jedan jedini cilj – smjenu režima, koja bi dovela do konačnih i dugo očekivanih promjena, u cilju sveopšteg boljitka životnog standarda u našoj zemlji", istakao je Milačić.

On je dodao da istovremeno, Prava Crna Gora, kao opoziciona partija, smatra da u trenutku obrušavanja prorežimskih medija na jednog opozicionog lidera, i to onog koji predstavlja oštrog protivnika režima, nema pravo i ne smije nijemo posmatrati sa strane takve napade.

"S tim u vezi, proizišao je i naš stav da bezuslovna saradnja opozicije, pogotovo u momentu najveće krize vlasti u poslednjih trideset godina, nema alternativu, a ni cijenu. Gledajući jučerašnji nastavak besprizorne hajke na predsjednika Demokratske Crne Gore, Aleksu Bečića, ističemo da je više nego jasno odakle dolazi taj napad. Naravno, bez ikakve dileme, dolazi sa onih adresa koje su ovih dana, zahvaljujući sopstvenim nepočinstvima, uzdrmane do temelja. Dakle, u momentu kada cijela javnost svjedoči kovertama sa desetinama hiljada eura usmjerenih za kupovinu glasova, u momentu kada se biznismeni i političari iz vlasti kao hijene svađaju oko plijena, u momentu kada se cijela opozicija ujedinila, a hiljade građana protestuju na ulicama tražeći promjene – jasno je da su napadi na jednog opozicionog lidera, zapravo napadi na sve nas, sa samo jednim ciljem – skretanja pažnje sa aktuelne političke krize", poručio je Milačić.

Po njegovim riječima, u konačnom, bez želje za demagogijom, a još manje za ispraznim frazama, potpuno isključujući ideološke razlike između njih, Aleksi Bečiću i subjektu kojim upravlja, upućuje punu podršku.

"Znajući da ga napadaju oni koji se, prije svega, plaše mladosti, pa tek onda i njega samog. Dakle, sve ovo je samo još jedan u moru razloga da građani masovno podrže proteste zakazane u subotu. Oduprimo se!", zaključio je Milačić.

Bonus video: