Milačić: Da li biste priznali nekog od lidera opozicije ukoliko bi se samoproglasio za predsjednika Crne Gore na ulici?

Lider Prave smatra da je crnogorsko MVP, pod, prema njemu, očiglednim pritiskom zapadnih centara moći, još 26. januara donijelo odluku da priznaje režim samoproglašenog venecuelanskog predsjednika Gvaida, a tu odluku saopštilo deset dana nakon toga, tek nakon infromacije plasirane od strane Prave Crne Gore
6457 pregleda 46 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava CG
Marko Milačić, Foto: Prava CG

Pošto je ministar Vanjskih poslova, Srđa Darmanović podržao priznanjem samoproglašenog predsjednika Gvaida u Venecueli, da li bi podržao i nekog od lidera crnogorske opozicije ukoliko bi se isti proglasio za predsjednika Crne Gore na isti način kao i Gvaido – na ulici, kazao je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je u saopštenju podsjeti da je samo dan nakon što je Prava Crna Gora obavijestila javnost da, prema njihovim izvorima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sprema priznanje samoproglašenog predsjednika Huana Gvaida u Venecueli, to se i obistinilo.

"Međutim, ono što je posebno interesantno jesu okolnosti koje su pratile to priznanje – okolnosti koje po ko zna koji put potvrđuju da je naša diplomatija dotakla dno koje nije svojstveno ni najvećim sluganskim zemljama trećeg svijeta", kazao je Milačić.

Lider Prave smatra da je crnogorsko MVP, pod, prema njemu, očiglednim pritiskom zapadnih centara moći, još 26. januara donijelo odluku da priznaje režim samoproglašenog venecuelanskog predsjednika Gvaida, a tu odluku saopštilo deset dana nakon toga, tek nakon infromacije plasirane od strane Prave Crne Gore.

"Odlukom zvanične Crne Gore da se direktno uključi u svrgavanje vlasti Nikolasa Madura, naslednika Huga Čaveza, borca za slobodu koji je posle više decenija otrgao Venecuelu iz ruku zapadnog imperijalizma, odlukom koja predstavlja skandalozno miješanje u unutrašnje stvari druge države, koja je uz to na ivici građanskog rata koji se forsira iz Vašingtona, naša diplomatija je nastavila neslavan niz pogrešnih i pogubnih odluka, poput priznanja Kosova 2008. godine, ali i podržavanja pobunjeničkih grupa u Siriji i Libiji za koje se, kako je vrijeme pokazalo, ispostavilo da su zapravo samo ogranci terorističke grupe ISIS", kazao je Milačić.

Bonus video: