Milačić novom ruskom ambasadoru: Osjećajte se kao kod svoje kuće

On je kazao da državna mudrost, naročito teritorijalno male zemlje poput Crne Gore, nalaže najbolje odnose sa svima, a posebno sa tradicionalnim prijateljima i partnerima
1251 pregleda 4 komentar(a)
Iustracija, Foto: Prava Crna Gora
Iustracija, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je imenovanje novom opunomoćenom predstavniku Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislavu Vladislavoviču Maslenikovu.

„Dobrodošli u Crnu Goru. Kako priliči vjekovnom prijateljstvu između naših naroda - bez obzira na trenutne političke okolnosti, koje su samo incident u dugoj istoriji najboljih, bratskih odnosa između Crne Gore i Rusije - osjećajte se kao kod svoje kuće. Prava Crna Gora - i ne samo naša partija, već istinska, slobodna i prava Crna Gora - raduje se Vašem dolasku, u želji da zajedno, u interesu oba naroda i obje zemlje, vratimo naše odnose na nivo koji nam po svemu pripada. To dugujemo našim precima, građanima naših država, ali i našim potomcima. Prava Crna Gora, kao politička partija koja okuplja dominantno mlade i neistrošene ljude, predano radi na tome", rekao je Milačić.

On je kazao da državna mudrost, naročito teritorijalno male zemlje poput Crne Gore, nalaže najbolje odnose sa svima, a posebno sa tradicionalnim prijateljima i partnerima.

"Nije u pitanju samo spoljna politika, pa ni duhovnost i kultura, već i ekonomija. Ozdravljenje i normalizacija odnosa između Podgorice i Moskve imaće, sasvim sigurno, pozitivan uticaj na crnogorsku ekonomiju. Neophodno je graditi mostove mira i saradnje, a ne neprijateljstava i sankcija. U trenutku besprizornog, otvorenog i destabilišućeg miješanja atlantističkih centara moći, prije svega SAD-a, u unutrašnje prilike naše zemlje, pa i cijelog Balkana, snažniji povratak Rusije - duhovnošću, kulturom i ekonomijom - na područje Balkana, od izuzetnog je značaja za cijelu regiju, pa time i Crnu Goru. Još jednom Vam, u ime političke partije Prava Crna Gora, i u svoje lično ime, želim dobrodošlicu, uz želju da Vaš mandat, ali i boravak u Crnoj Gori, bude uspješan i na zadovoljstvo naših bratskih naroda“, poručio je Milačić.

Bonus video: