Milačić: Podrška Trampu, ništa pogrešno nije rekao - Vijesti.me
"IZUZIMAJUĆI ŠALU O TREĆEM SVJETSKOM RATU"

Milačić: Podrška Trampu, ništa pogrešno nije rekao

"Predsjednik Tramp potpuno zdravorazumski i kao poslovan čovjek razmišlja: zašto bi njegova zemlja sa ogromnim novcem finansirala navodnu bezbjednost drugih država, time sebe ujedno uvlačeći u raznorazne rizike?"

Marko Milačić
Marko Milačić (Foto: Prava Crna Gora)

Predsjednik Praved Crne Gore Marko Milačić uputio je "skromnu podršku" predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

Milačić je naveo da Tramp ništa pogrešno nije rekao, "ne uzimajući u obzir šalu oko trećeg svjetskog rata".

Tramp je u intervjuu za Foks njuz kazao da su ljudi u Crnoj Gori veoma snažni, ali veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo da dovede do rata. Govorio je i o funkcionisanju i finansiranju NATO.

 "Predsjednik SAD Donald Tramp uzrdmao je Crnu Goru jučerašnjim izjavama. S obzirom na karikaturalna saopštenja pojedinih partija na tu temu, Prava Crna Gora ima drugačije viđenje. Naime, Donald Tramp je, pored očigledne šale o trećem svjetskom ratu, na jedno sasvim normalno i logično pitanje voditelja koje glasi: ''Zašto bi moj sin išao da ratuje u Crnu Goru?'' – odgovorio ''ne znam šta da kažem, i ja se isto pitam". Tim odgovorom je, dakle, ušao u zonu istomišljeništva sa protivnicima NATO članstva, koji se već godinama pitaju slično pitanje: zašto bi crnogorski vojnici išli da ratuju po bijelom svijetu, navodno braneći ljude koje do juče nisu mogli pronaći ni na mapi?", naveo je Milačić

Dodaje da "čitava Đukanovićeva, pa i pojedinaca iz opozicije, dugogodišnja propaganda oko NATO-a je bazirana na navodnoj bezbjednosti i zaštiti, koju sada i predsjednik najjače NATO članice – dovodi u pitanje, koja ovim počinje da bude demistifikovana i počinje da pada u vodu".

"Predsjednik Tramp potpuno zdravorazumski i kao poslovan čovjek razmišlja: zašto bi njegova zemlja sa ogromnim novcem finansirala navodnu bezbjednost drugih država, time sebe ujedno uvlačeći u raznorazne rizike? Takođe, vrlo važno je istaći i tajming ove izjave koja dolazi maltene dan nakon susreta Trampa i predsjednika Ruske federacije, Vladimira Putina, koji je, simbolički, ali i suštinski označio početak ere otopljavanja američko-ruskih odnosa – dok se zvanična crnogorska vlast i dalje trudi da pokaže koliko smo ugroženi od te iste Rusije, i tog istog Putina. Na kraju, dok domaći klintonovci u vlasti i opoziciji, zajedno sa pro-američkim NVO sektorom, kritikuju Donalda Trampa, time želeći da ispadnu veći katolici od Pape, Prava Crna Gora upućuje skromnu podršku američkom predsjedniku, jer ništa (ne uzimajući u obzir šalu oko trećeg svjetskog rata) nije pogrešno rekao".

Milačić je dodao da je Tramp postavio "logično pitanje, koje postavlja i većinski dio stanovništva koji je protiv NATO saveza, koje preformulisano glasi: "Šta ćemo mi tamo?""

Zaključio je da u Pravoj Crnoj Gori smatraju da je koncept neutralnosti državni mehanizam koji garantuje istinsku bezbjednost i sigurnost.