Milačić: U Crnoj Gori sinoć otpočela diktatura korupcije

Prema njemu, ovo je mnogo šire od samih partija, svedruštveni momenat koji zahtjeva angažman svih vanparlamentarnih grupa, civilnog sektora, istaknutih pojedinaca, kako bi se organizovao vaninstitucionalni životi i sistematičan i proaktivan građanski otpor
114 pregleda 25 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 28.01.2016. 09:24h

Sinoćnja podrška Vladi Mila Đukanovića, između ostalih, od strane partije koja je ušla u Parlament na bazi opozicione retorike, Pozitivne Crne Gore, čin je političke korupcije bez presedana, izjavio je izvršni direktor Pokreta za neutralnost, Marko Milačić.

On smatra da su tim činom zarad "sitnih partijskih i ličnih privilegija", a navodno zarad državnih intresa - na do sada neviđen i nezapamćen način grubo prevareni građani Crne Gore.

"Od sinoć su, suštinski, ukinute institucije Vlade i Skupštine. Večeras je otpočela diktatura korupcije. Parlament je večeras do temelja obesmišljen. To nije mjesto gdje stanuje narodna volja, večeras više nego ikada. Ustav je ovim, grublje nego ikada prije, pogažen. Vlada je, od ranije, tehnička i bez legitimiteta, a suštinski, odavno: kriminalizovana. Izbori, znamo najkasnije iz afere Snimak, nijesu slobodni. Pokret za neutralnost, kao društveno odgovorna grupa prije svega mladih ljudi, intelektualaca, poziva sve one kojima je stalo do elementarnog dostojanstva - sve one istinski opozicione parlamentarne strukture – sve koji žele demokratizaciju zemlje i dobro ovoj državi, da budu na visini povjerenog zadatka, te da u najskorijem mogućem roku započnu međusobne pregovore i napuste ovakav Parlament", kazao je Milačić.

Prema njemu, ovo je mnogo šire od samih partija, svedruštveni momenat koji zahtjeva angažman svih vanparlamentarnih grupa, civilnog sektora, istaknutih pojedinaca, kako bi se organizovao vaninstitucionalni životi i sistematičan i proaktivan građanski otpor.

"Sinoćnja legalizacija političke prostitucije mora biti inicajalna kapisla za početak, ozbiljniji nego ikada do sada, okupljanja svega što je slobodno. To nalaže elementarna odgovornost prema većini stanovnika Crne Gore. Odgovornost prema ideji slobode i slobodnom građaninu. Sinoćnja, nakon izglasavanja povjerenja Vladi Mila Đukanovića na velikom smo ispitu. To je ispit na kojem odgovaramo na dva najdublja pitanja koja se tiču svih nas: "Da li nas ima"? i "Da li smo dostojni slobode za koju se borimo?"", kazao je Milačić.

Bonus video: