Milačić: Zvanična crnogorska politika usmjerena protiv stabilnosti

"Nije u pitanju samo sluganski odnos zvanične vlasti prema NATO savezu i prema zapadnim centrima moći. U pitanju je i nešto lično, Đukanovićevo"
200 pregleda 32 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 29.03.2018. 17:19h

Zvanična crnogorska politika direktno je usmjerena protiv stabilnosti Crne Gore, ocijenio je kandidat za predsjednika, Marko Milačić.

Milačić je ocijenio da je protiv bivšeg počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori, Bora Đukića, podignuta ogromna hajka.

"Čini mi se da smo jedina zemlja koja napada sopstvene državljane u toj antiruskoj histeriji", kazao je on.

Milačić je poručio da, gdje god bio i koju god poziciju bude zauzimao, neće voditi "antirusku politiku koja ide direktno na štetu svakog građanina Crne Gore".

"Ovo što radi zvanična crnogorska politika, direktno je protiv stabilnosti Crne Gore", istakao je Milačić.

Kako je naveo, Crna Gora je siromašna, i ne smije da zatvara vrata ni sa jedne strane. "Nije pametno da se zvanična politika bavi ratom, ekonomskim sankcijama i protjerivanjem".

On je nazvao skandaloznom odluku zvanične Crne Gore da da protjera jednog ruskog diplomatskog predstavnika, i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori.

"Nije u pitanju samo sluganski odnos zvanične vlasti prema NATO savezu i prema zapadnim centrima moći. U pitanju je i nešto lično, Đukanovićevo", tvrdi Milačić.

Prema njegovim riječima, (Milu) Đukanoviću su odgovarali ruski biznismeni kada su mu davali novac, i tada nije ni pomišljao da protjeruje ruske diplomate i da vodi antirusku politiku.

"Ovo što danas Đukanović radi, može se podvesti pod ono što se zove psihologija dužnika. Đukanović je dužan ogroman novac određenim ruskim biznismenima, i ovom antiruskom histerijom pokušava da se sakrije i bježim od odgovornosti", kazao je Milačić.

Đukić je kazao da želi da se zahvali njegovoj matičnoj kući u kojoj je, kako je rekao, radio preko tri godine.

"I koja je mene odabrala baš da budem to žrtveno jagnje u ovoj diplomatskog političkoj bruci koja je zadesila Evropu, i nije zaobišla Crne Gore", dodao je Đukić.

On je rekao da jedino žali zbog toga što ga je "za ovu kandidaturu uskratila moja matična kuća, i što je to uradila na dan žalosti zbog pogibije u Rusiji".

"Umjesto da izjavi saučašće ruskoj vlasti, Vlada protjeruje ruske diplomate. Ovo je velika bruka i sramota za naša narod i Crnu goru", ocijenio je Đukić.

Na pitanje da li je jedan od osnivača Prave Crne Gore, Đukić je kazao da je dao svoj potpis podrške toj partiji.

Prema njegovim riječima, on kao građanin Crne Gore i počasni konzul, ima pravo da glasa u svojoj zemlji i da podršku nekom kandidatu.

Na insistiranje novinara da Đukić precizira da li je među osnivačima Prave Crne Gore, Milačić je pozvao medije da "ne dižu hajku".

"Molim vas da ne pravimo konspiracije tamo gdje ih nema. Stvar je kristalno jasna", poručio je Milačić.

Upitan da li je na neki drugi način podržao Pravu Crnu Goru, Đukić je ponovio da je dao potpis podrške.

"Da imam nekoliko miliona EUR, ja bih ih na zakonit način ponudio gospodinu Milačiću. Zato što mi se sviđa njegova ideja", kazao je Đukić.

On je kazao da je objekat u kojem je sjedište Prave Crne Gore njegova porodična kuća koju su, kako je rekao, on i supruga poklonili sinu.

Milačić je kazao da stranačke prostorije iznajmljuju, i da postoji ugovor o zakupu.

On je zatražio od novinara da "imaju jednake aršine prema svima".

"Ovo je želja da se napravi pritisak na jednoG predsjedničkog kandidata, a to sam ja", istakao je Milačić.

Bonus video: