Milanović: Na Cetinju prijavljena tri incidenta

Milanović je kazao je da su dvije osobe privedene u vezi napada na člana biračkog odbora Iva Banovića
504 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje izbori Obod Genex, Foto: Filip Roganović
Cetinje izbori Obod Genex, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.11.2017. 19:27h

Osnovni državni tužilac sa Cetinja Duško Milanović je za TV Vijesti kazao je da su prijavljena tri incidenta tokom izbornog dana.

On je kazao da su dvije osobe privedene u vezi napada na člana biračkog odbora Iva Banovića.

Milanović je takođe kazao da nisu tačni navodi opozicije da nije reagovao pravovremeno u slučaju Obod Genex, navodeći da je odmah naredio da policija osigura mjesta i do ulaska čekao naredbu sudije za istragu. Međutim, oni nisu našli ništa što bi ukazivalo na kršenje izbornih zakona.

Kazao je da se traga za počiniocima napada suzavcem na predstavnike URA.

Iz ODT Cetinje su saopštili da negiraju negira navode da je državni tužilac neblagovremeno reagovao i tek nakon dva sata izašao na lice mjesta radi pretresa štaba DPS Cetinje.

"Radi preciznog informisanja, Osnovno državno tužilastvo obavještava javnost da je državnog tužioca u 14.30 Uprava policije - Odjeljenja bezbjednosti Cetinje obavijestila o krivičnoj prijavi koju su podnijele političke partije Demokratska Crna Gora, URA i Socijaldemokratska partija Crne Gore. Državni tužilac odmah je naložio policijskim službenicima da blokiraju prostorije u ulici Vučedolskoj na Cetinju, koje koriste Demokratska partija socijalista Cetinje, do pribavljanja naredbe za pretres sudije za istragu. Po dobijanju naredbe za pretres zajedno sa policijskim služenicima Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje drzavni tužilac izašao je na lice mjesta u 15.15 časova, gdje je obavljen pretres lica i stvari koje su zatečene u objektu. Tom prilikom nijesu pronađene stvari koje bi ukazivale na izvršenje nekog krivičnog djela. Osim ove krivične prijave, džzavni tužilac obavješten je da je na biračnom mjestu br.17, fizički napadnut I.B. iz Cetinja i da je zadobio tjelesne povrede. Zbog napada na ovo lice lišeni su slobode V.J. i M.B. iz Cetinja. Osnovno državno tužilastvo na Cetinju, takođe je obaviješteno da su pripadnici partije URA M.P., M.M., S.K. i S.J. svi iz Cetinja, napadnuti od strane za sada nepoznatih lica tako što su poprskani biber sprejom u predjelu očiju. Njima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć, a državni tužilac naložio je policijskim služenicima da pronađu učinioce", navodi se u saopštenju.

Bonus video: