Milena Marović neće mjesto potpredsjednice, želi da ostane menadžerka grada

Budvanski DPS je saopštio da je za šest godina vladavine koalicije DPS-SDP u Budvi učinjeno puno
317 pregleda 0 komentar(a)
Milena Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milena Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.04.2011. 00:00h

Budvanski odbor DPS-a jednoglasno je juče za kandidata za novog gradonačelnika imenovao Lazara Rađenovića, dosadašnjeg potpredsjednika Opštine. On će u Skupštini opštine biti izabran sljedeće srijede.

Lider budvanskog DPS-a Boro Lazović potvrdio je da se vrh partije u Podgorici saglasio da Rađenović bude prvi čovjek metropole turizma.

Lazović je „Vijestima“ kazao da nijesu razmatrali kandidate za funkcije potpredsjednika, te da će o kadrovskim rješenjima svoga kabineta odlučivati Rađenović.

Iako je bila predviđena za potpredsjednicu, menadžerka grada Milena Marović, kćerka potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, kazala je da od toga ipak neće biti ništa.

"Mogu jedino da kažem da se nadam da ću svojim znanjem i iskustvom biti od koristi novom predsjedniku i da ću radom na istim poslovima i zadacima biti od koristi njegovom timu", kazala je ona „Vijestima“

Nakon sjednice lokalnog DPS-a, saopšteno je da je Rađenović u kratkim crtama iznio viziju daljeg razvoja opštine, racionalizacije i poboljšanja efikasnosti lokalne samouprave i prenio optimističke procjene da će se “trenutna situacija ubrzo prevazići aktiviranjem svih raspoloživih resursa kojih u našoj opštini ima u izobilju”.

Rađenović je, inače, u proteklih četiri i po mjeseca, od kada se dosadašnji prvi čovjek Budve i njegov zamjenik Rajko Kuljača i Dragan Marović nalaze u pritvoru zbog afere “Zavala”, vodio opštinu.

Budvanski DPS je saopštio da je za šest godina vladavine koalicije DPS-SDP u Budvi učinjeno puno na planu razvoja grada i da je u tome, kao i u afirmaciji DPS-a, uloga Kuljače, Marovića i poslanika Đorđija Pinjatića ocijenjena kao presudna.

MANS: Rađenović je samo dio iste ekipe

Rađenović je samo dio „ekipe” iz Budve koja je bila više nego aktivno uključena u legalizaciju divlje gradnje na Zavali kroz usvajanje planske dokumentacije, a imajući u vidu njegovu ulogu u kompaniji „Budva holding”, Rađenović je morao imati punu informaciju o tome što se dešavalo u slučaju “Zavala”, kazao je juče Dejan Milovac (MANS).

On je kazao da je zbog sumnje da je falsifikovao zvanične finansijske izvještaje kompanije „Budva holding”, MANS protiv Rađenovića i Bora Lazovića, prošle godine podnio krivičnu prijavu:

“Posebna krivična prijava protiv Rađenovića je podnijeta zbog sumnje da je ispred „Budva holdinga“, sa of-šor kompanijom „DC Invest Limited“ iz Džerzija sklopio štetan ugovor o zajedničkom ulaganju u lokaciju Galije pored Svetog Stefana. Obije krivične prijave su i dalje na postupanju kod vrhovnog državnog tužioca”.

Bonus video: