Milić čeka da ga Knežević upozna sa detaljima razgovora sa Lekićem

Sa Lekićem pored Kneževića razgovarali članovi Glavnog odbora SNP-a Vera Bulatović i Vladislav Bojović
92 pregleda 99 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 18:35h

Kolegijum predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP), očekuje da od članova Glavnog odbora te stranke, koji su razgovarali sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem, bude upoznat sa tokom, sadržinom i rezultatima tog sastanka.

Sa Lekićem su razgovarali članovi Glavnog odbora SNP-a Vera Bulatović, Vladislav Bojović i Milan Knežević.

Oni su nakon toga naveli da su Front, odnosno Lekić, "iskreno željeli učešće SNP-a kao najjače opozicione partije u okviru tog saveza, a time i zajedničke liste koja bi iz toga proistekla".

Iz kolegijuma lidera SNP-a je saopšteno da je Glavni odbor te stranke 5. avgusta usvojio sa 111 glasova za, "uključujući i glasove kolega Kneževića, Bulatović i Bojovića, Predlog Koalicionog sporazuma, koji je potom odbijen od Predsjedništva Fronta".

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša

"Kolegijum konstatuje da u partijskoj proceduri ne postoji Predlog odluke o priključenju SNP-a Frontu, i očekuje da inicijatori navedeni predlog dostave, kako bi onmogao biti proslijeđen svim članovima Glavnog odbora na upoznavanje", navodi se u saopštenju SNP-a.

Milan Knežević: Ne razbijamo SNP

Milan Knežević (SNP) saopštio je nakon sastanka sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem, kojem su prisustvovala i dva člana Glavnog odbora stranke Srđana Milića Vlado Bojović i Vera Bulatović da na razgovor nijesu da bi razbili najjaču opozicionu stranku. On je kratko nakon susreta sa Lekićem rekao da "ni za jedan zarez nijesu odstupili od programskih principa SNP-a".

Želeći da, kako je rekao, demistifikuje priče o tome kako je svaka priča o saradnji SNP-a sa Demokratskim frontom završena, Knežević je rekao da je želio da anulira špekulacije koje bi mogle nastati u javnosti nakon susreta..

“Zajedno sa članovima GO SNP-a Verom Bulatović i Vladislavom Bojovićem razgovarali smo sa Lekićem u cilju demistifikovanja nekih priča o tome da je u Demokratskom frontu i SNP-u zatvorena svaka priča za dogovore i pregovore. Takođe, želimo da anuliramo bilo kakve špekulacije koje mogu da nastanu u javnosti da smo mi danas došli da razbijemo SNP i formiramo neku novu stranku”, objasnio je Knežević.

On je istakao da je razgovor, koji je sa Lekićem trajao oko sat vremena, bio u potpunosti posvećen programskim principima SNP-a.

"I mogu da obavjestim i građane i članove SNP da ni za jedan zarez nijesmo odstupili od onoga što je 1998. godine precizirano u programskim dokumentima naše partije”, poručio je Knežević.

Lekić: Bez spektakularnosti

Lekić je nakon sastanka sa Knežević rekao da taj susret nema “nikakvu spektakularnost”.

"Na njihov zahtjev ja sam primio članove SNP-a, pričali smo, razjasnili neka pitanja koja su ih zanimala. Nije bilo nekih zaključaka, niti ih je moglo biti. Sve što vas interesuje, a što se odnosi na SNP, to je unutrašnje pitanje te partije. Nemam namjeru da u sve to ulazim”, rekao je Lekić.

Kazao je da je razgovor protekao u ugodnoj atmosferi.

“Ulazi se u završnu fazu ove priče, dobro je što je imala i javni karakter. Razmijenjeni su argumenti i protivargumenti"

“Ulazi se u završnu fazu ove priče, dobro je što je imala i javni karakter. Razmijenjeni su argumenti i protivargumenti. Što se mene i DF tiče priča se privodi kraju, tako da su članovi SNP-a došli da pitaju neke stvari, mi smo ih razjasnili i to je sad stvar SNP i svako treba da preuzme odgovornost. Za mene je ova priča prilično završena”, rekao je Lekić.

On je ponovio da postoji predlozi DF prema svim subjektima, te da nema nikakvih razlika u odnosu na SNP ili bilo koga drugog.

“Dakle, ako SNP želi da uđe pod uslovima koji su saopšteni, oni su dobrodošli, a ako ne, svako ide svoji putem i ne preostaje mi ništa drugo nego da im poželim sreću na izborima”, kazao je Lekić.

Galerija

Bonus video: