Milić i Damjanović u SAD: Reforme i dalje da budu prioritet države

Milić i Damjanović su sa sagovornicima u SAD razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i regionu Jugoistočne Evrope, sa posebnim akcentom na ekonomske probleme
7 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.02.2014. 17:36h

Fokus Crne Gore treba da bude na neophodnim reformama za članstvo u Evropskoj uniji (EU), kao i na regionalnoj saradnji, posebno sa zemljama koje su postale dio EU, ocijenili su američki zvaničnici u razgovoru sa predstavnicima Socijalsitičke narodne partije (SNP).

Tokom zvanične posjete Vašingtonu, predsjednik SNP-a Srđan Milić i poslanik te partije Aleksandar Damjanović, u odvojenim susretima razgovarali sa ambasadorom Kurtom Vokerom, bivšim zvaničnikom State Departmenta, direktorom Novog evropskog demokratskog projekta i višim saradnikom za evropski program u Centru za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu Janošom Bugajskim i kongresmenima Susan Baker i Andrew J.Rogersom.

Kako je saopšteno iz SNP-a, Milić i Damjanović sa svojim sagovornicima razmijenili su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i regionu Jugoistočne Evrope, sa posebnim akcentom na ekonomske probleme koji opterećuju građane.

“Sagovornici su se složili da fokus treba staviti na reforme koje su neophodne za članstvo u Evropskoj uniji, kao i na regionalnu saradnju, posebno sa onim zemljama koje su postale dio EU i koje Crnoj Gori svojim iskustvima mogu mnogo pomoći”, kaže se saopštenju.

Tokom boravka u Vašingtonu Milić i Damjanović razgovarali su i sa predstavnicima Poslovne zajednice države Tenesi o mogućnostima investiranja u Crnu Goru, kao i sa direktorom Stejt Dipartment Kancelarije za južnu i srednju Evropu Jonathanom Moorem

Prema njihovim riječima, bez obzira na ekonomske probleme u EU, neophodno je mjerljivim rezultatima u svim oblastima pregovora, ubijediti Briselsku administraciju da i dalje bude posvećena pitanju proširenja.

Tokom boravka u Vašingtonu Milić i Damjanović razgovarali su i sa predstavnicima Poslovne zajednice države Tenesi o mogućnostima investiranja u Crnu Goru, kao i sa direktorom Stejt Dipartment Kancelarije za južnu i srednju Evropu Jonathanom Moorem.

“Sagovornici su istakli važnost unapređenja ekonomske saradnje Sjedinjenih Država i Crne Gore, posebno imajući u vidu da više od deset odsto ukupne populacije Crne Gore živi i radi u Americi, i da je naša dijaspora najbolji most saradnje dvije zemlje”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: