Milić i Pavićević u parlamentu kontra SNP-u

“Oni ne dolaze ni na sjednice organa partije, tako da je to njihov slobodan izbor, a odluka partije nije takva”, kazao je Joković
2026 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Joković, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković ocijenio je da ta partija nije prekinula bojkot parlamenta i da nijesu upoznati sa dolaskom njihovih poslanika na sjednice skupštinskih odbora.

Poslanik SNP-a Srđan Milić branio je na Odboru za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje predlog deklaracije o zaštiti prostora planine Sinjajevina, koji je podnio Skupštini sa koleginicom Danijelom Pavićević (SNP).

Pavićevićeva će danas učestvovati na premijerskom satu, s obzirom na to da je najavljeno da će u ime kluba poslanika SNP-Demos premijera pitati da li će nešto preduzeti zbog činjenice, da u vrijeme njegovog mandata, nijesu pornađeni i procesuirani počinioci i nalogodavci ubistva njenog brata Duška Jovanovića.

“Oni ne dolaze ni na sjednice organa partije, tako da je to njihov slobodan izbor, a odluka partije nije takva”, kazao je Joković.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da postoji kriza u partiji, Joković je kazao da SNP nikad nije bio jedinstveniji nego što je sad. “Pitajte njih da li su u SNP-u ili nijesu i da li učestvuju u radu organa partije i poštuju Statut SNP-a”, kazao je Joković.

On je, odgovarajući na pitanje da li s obzirom da ne poštuju Statut može pokrenuti proceduru za isključenje poslanika iz partije, saopštio da u Statutu SNP-a postoji rješenje za svaku moguću situaciju i da su mogli to i do sada da urade.

"Nije nam u ovom trenutku to fokus. Mi radimo na terenu, dižemo infrastrukturu SNP-a. SNP ide naprijed a postoje oni kojima nikako ne odgovara da je SNP stabilizovan...”, kazao je Joković.

Bonus video: