Milić počeo konsultacije sa predstavnicima NVO sektora

U saopštenju SNP-a piše da je cilj konsultacija najširi mogući konsenzus u sadašnjoj fazi procesa evropskih integracija
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 19:49h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić ocijenio je da uoči pregovora sa EU u Crnoj Gori treba postići najširi mogući konsenzus.

On je počeo konsultacije sa predstavnicima društveno-političkog sistema Crne Gore povodom izazova koji se nalaze pred Crnom Gorom, a tokom sastanka sa predstavnicima civilnog sektora kazao je da je punopravno članstvo u Uniji temeljni državni interes.

U saopštenju SNP-a piše da je cilj konsultacija najširi mogući konsenzus u sadašnjoj fazi procesa evropskih integracija. Sastanku sa Milićem prisustvovali su predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić, direktor Parlamentarnog programa MANS-a Vuk Maraš i izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

Na sastanku je ocjenjeno da članstvo u EU treba da unaprijedi društveni razvoj Crne Gore i poboljša standard građana shodno evropskim principima vladavine prava, posvećenosti i odgovornosti ljudi koji se bave evropskim integracijama.

„Naglašavajući ulogu Skupštine Crne Gore, kao najviše institucije predstavnika demokratske volje građana u pripremama i pregovaračkom procesu, sagovornici su se složili da, shodno ovome, treba prići definisanju Akcionog plana, i jasnih i konkretnih mjera, na osnovu kojih će se stvoriti pretpostavke za nove organizacione oblike i transformacije postojećih u parlamentu, uz obezbjeđenje najšireg mogućeg konsenzusa u vezi sa izborom glavnog pregovarača i definisanjem temeljnih načela pregovora i struktura koje će te pregovore sprovoditi“, navodi se u saopštenju.

Milić će se u okviru dana konsultacija sastati i sa predstavnicima medija.

Bonus video: