Milić predao akreditivna pisma Erdoganu

Milić se posebno osvrnuo na ekonomsku saradnju i istakao očekivanje da će realizacija planiranih posjeta dati novi impuls njenom daljem produbljivanju
223 pregleda 0 komentar(a)
Branko Milić, Redžep Tajip Erdogan, Foto: MVPEI
Branko Milić, Redžep Tajip Erdogan, Foto: MVPEI
Ažurirano: 21.10.2014. 10:32h

Novoimenovani ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Branko Milić predao je akreditivna pisma predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) nakon ceremonije, tokom susreta sa Erdoganom, izraženo je zadovoljstvo ukupnim razvojem odnosa dvije zemlje.

Milić se posebno osvrnuo na ekonomsku saradnju i istakao očekivanje da će realizacija planiranih posjeta dati novi impuls njenom daljem produbljivanju.

"Predsjednik Republike Turske Erdogan poželio je uspjeh ambasadoru Miliću u obavljanju nove dužnosti. Osvrnuo se na konkretne oblasti dosadašnje saradnje i saglasio da ekonomska saradnja predstavlja oblast koju treba dalje unapređivati. Ponovio je podršku Republike Turske na planu integracija u evropske i evroatlantske strukture i iznio očekivanje da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO do kraja 2015.", navodi se u saopštenju MVPEI

Bonus video: