Milić promijenio zaključke vrha stranke

Član Glavnog odbora SNP-a iz Berana tvrdi da se na sjednici nije glasalo o predlogu za manjinsku vlast stranke u Kotoru
317 pregleda 229 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.01.2017. 06:36h

Član izvršnog i Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) iz Berana Ivan Radević poručio je da tvrdnje predsjednika partije Srđana Milića i zvanično partijsko saopštenje nijesu u skladu sa zaključcima raspravi na sjednici GO, koja je održana u nedjelju. Radević tvrdi da se na sjednici glasalo za četiri principa formiranja vlasti u Kotoru.

“Ti principi su da se razvlasti DPS u Kotoru, da se formira nova vlast u tom gradu, da neće biti ponavljanja lokalnih izbora u Kotoru, kao i insistiranje na profesionalizaciju i depolitizaciju u lokalnoj samoupravi u Kotoru. Ovi principi su pretpostavka i osnov za funkcionisanje nove vlasti u Kotoru i na bazi tih principa treba da se otvore razgovori sa opozicijom. Inače da je bilo drugačije ne bi ove principe usvojili jednoglasno”, kazao je Radević “Vijestima”.

Predsjednik SNP-a je nakon sjednice GO za televiziju “Vijesti” rekao da su zaključci usvojeni jednoglasno i da su obaveza za sve u partiji. On je saopštio “da je GO afirmisao” zaključak SNP u Kotoru u vezi sa principima o načinu formiranja vlasti, ali i predlog opštinskog odbora o načunu formiranja vlasti.

Taj predlog, rekao je Milić, već je dostavljen opozicionim partijama i udruženjima i SNP čeka odgovor u roku od sedam dana. Takav stav je nakon sjednice GO saopštila i partija.

Nakon dvomjesečnih pregovora kotorski SNP tražio je od ostatka opozicije manjinsku podršku za formiranje vlasti u kojoj bi kadrovi SNP-a zauzeli ključne pozicije, dok bi na ostalim bili profesionalci.

Predsjednik beranskog SNP-a Dragoslav Šćekić ocijenio je takav stav ucjenjivačkim, a ostale predstavnike opozicije u Kotru je pozvao da se uozbilje kako bi se DPS razvlastio i u tom gradu poslao u opozicione klupe.

Radević tvrdi da je Opštinskom odboru SNP-a u Kotoru preporučeno da dođu do rješenja, ali da to nije bilo dio zaključaka.

“O analizi parlamentarnih izbora na sjednici nije bilo riječi osim što je predsjednik dao uvodnu riječ. Ta tema je ostavljena za narednu sjednicu za sedam dana i o tome nije bilo glasanja”, naglasio je Radević.

Milić je nakon sjednice rekao da je GO raspravljao o analizi parlamentarnih i lokalnih izborima u Kotoru.

Bonus video: