Milić razmišlja i o bojkotu izbora

Milić bi pozivom na bojkot dobio u vremenu i odložio konačnu odluku o nastupu dok ne sanira stanje u stranci
78 pregleda 8 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2012. 14:32h

Socijalistička narodna partija (SNP) ni na današnjoj sjednici Glavnog odbora vjerovatno neće odlučiti na koji način će nastupiti na izborima.

Prema informacijama „Vijesti“ iz SNP-a, najjača opoziciona stranka će na današnjoj sjednici ponovo upozoriti da se izbori raspisuju u neregularnim uslovima i da postoji opasnost od zloupotreba.

Vrh stranke time će samo potvrditi ono što prethodnih dana izjavljuju funkcioneri SNP-a koji ukazuju da, iako se izbori očekuju u oktobru, postoje velike razlike između podataka o punoljetnim licima sa biračkog spiska i popisa stanovništva kao i da vlast sprema „crne fondove“ za kampanju.

Zbog toga se, prema informacijama "Vijesti", očekuje da predsjednik Srđan Milić na sjednici pozove opozicione prvake da bojkotuju izbore i na taj način pokažu nezadovoljstvo zbog izbornih nepravilnosti koje se ponavljaju više od dvije decenije.

Tako nešto je nagoviješteno i na sjednici izvršnog odbora, održanoj prije tri nedjelje, kada je poručeno da će SNP kao krajnje rješenje razmotriti mogućnost da ne izađe na izbore.

S obzirom na to da je mala vjerovatnoća da ostatak opozicije prihvati ideju o bojkotu, kako tvrde sagovornici „Vijesti“, Milić bi tim pozivom dobio u vremenu i odložio konačnu odluku o nastupu dok ne sanira stanje u stranci.

Prema tom scenariju Glavni odbor bio bi zakazan nakon raspisivanja izbora, kada bi najjača opoziciona stranka trebalo da odluči hoće li nastupiti na izborima samostalno ili će se priključiti Demokratskom frontu, koji vodi Miodrag Lekić.

Bonus video: