Milić: Šef režima je nervozan

Što se nas tiče, sve je kristalno jasno, zadnji put iz Bara opominjem: Sa DPS i SDP mi nećemo", poručio je Milić
25 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 21:20h

Lider SNP-a Srđan Milić poručio je da bez partije na čijem je čelu neće ni biti nove vlade, dok u izvršnoj vlasti, nakon 14. oktobra, neće biti mjesta za DPS i SDP.

On je, na promotivnom skupu u Baru, rekao da se vlast "sprema da objavi neka istraživanja", podsjećajući da su prije početka kampanje DPS i SDP imali 60 odsto podrške.

"A danas imaju daleko ispod 50 posto. Partije koje kažu da neće sa njima su sada jače od njih. Što se nas tiče, sve je kristalno jasno, zadnji put iz Bara opominjem: Sa DPS i SDP mi nećemo", ustvrdio je Milić.

Uvjeren da su promjene neminovne, te da ih moraju voditi razum, a ne strast, Milić je istakao da je "šef režima nervozan".

"Svjedoci smo njegove nekontrolisane retorike. Ja sam sa njim završio, što se tiče poruka", kazao je Milić.

Potpredsjednik SNP Vasilije Lalošević naglasio je da je ta partija „bila i ostala najjači stožer svih identitetskih pitanja”.

"Koje baštinimo u srcu: trobojka, jezik i himna koju svi pjevamo, bez onih stihova. Neko vrlo maliciozan je rekao da u SNP ima slabih tačaka. Grdno se vara, jer je ovo jaka čelična armatura", kazao je Lalošević.

I on je uvjeren da će SNP biti “jedan od ključnih faktora buduće vlade zajedno sa ostalim opozicionim partijama”.

"Ako neko želi da preraspodijeli mandate, tako što hoće od nas da uzme jedan ili dva, oganj ih izgorio! Veoma je bitan svaki glas, nema ostajanja kući, svi treba da izađete na izbore", kazao je on.

Poslanički kandidat Aleksandar Damjanović rekao je da tu stranku nijesu formirali „ni medijski tajkuni, ni bogate kompanije”.

“Ova partija je stvorena u narodu“, kazao je on, navodeći da če napraviti preraspodjelu “od onih koji imaju, ka onima koji nemaju”, te da će podići poreze na imovinu bogataša i profite kompanija koje posluju sa ogromnim profitima”

Citirajući lidera DPS-a Mila Đukanovića, koji je rekao da je “napadnuto njegovo biračko tijelo”, Milić je rekao su pored imovine koju ima, glasači DPS i SDP za njega njegovo vlasništvo.

“U pamet se zato! A oni koji se i dalje kolebaju za koga da glasaju, neka otvore novčanike i frižidere i pogledaju u njih”, poručio je Milić.

Kandidat za poslanika Snežana Jonica kazala je da za tri godine iz ličnih sredstava SNP-a “izdvojeno preko 60.000 eura stipendija za studente”, dok je poslanički kandidat Milenko Cebalović rekao da SNP “ne traži glas od onih koji su se lako i brzo obogatili, već od onih koji jedva sastavljaju kraj sa krajem”.

Nosilac odborničke liste za Budvu Veselin Marković iskazao je zadovoljstvo što „sada ovdje nema golubova preletača i golubova prevrtača“.

Galerija

Bonus video: