Milić: Učinak DPS u Kolašinu je "ništa", sami ćemo moći da formiramo vlast

Sankcije Vlade Crne Gore Rusiji, Milić je nazavao „najvećom glupošću i nesojlukom
71 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2014. 21:37h

Učinci aktuelne kolašinske vlasti su pogubni i najbolje se mogu opisati jednom riječju – „Ništa“. To je govreći na promotivnom skupu u tom gradu sinoć kazao lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

"Zbog toga mi nikad nije bilo lakše držati govor. Sjetite se kada je u Kolašinu SNP bila vlast. Jeste li tada imali neplaćene poreze i doprinose ili 13 milona eura duga. No, to nas neće uplašiti, šta su dugovi prema jednom danu slobode. Đukanović kaže „Podgorica ne smije pasti“, a šta znači da se od Kolašina oprostio, kao i od onih koje gura ispred sebe", poručio je Milić Kolašincima.

On je uvjeren da će SNP u Kolašinu moći samostalno da formira vlast. Nakon što se osvrnuo na lokalne teme, Milić je govorio je i o ključnim razlikama između svoje stranke i Demokratske partije socijalista (DPS).

Dok je i jednog člana SNP, Crna Gora, kazao je Milić, neće ući u NATO, bez referenduma. Sankcije Vlade Crne Gore Rusiji, Milić je nazavao „najvećom glupoštću i nesojlukom”.

Lider SNP Kolašince je pozdravio sa „Zdravstvuj, Kolašin“, a svoj nedavni boravak u Rusiji obrazložio, kako je kazao, „potrebom da objasni kako ni 10 posto crnogorskog naroda ne misli o toj državi kao crnogorska Vlada“.

Da bi se krenulo u rješavanje najvećih kolašinskih problema, smatra nosilac liste (SNP) Đuro Milošević, najprije treba identifikovati sva zaduženja lokalne uprave.

Za to je, kazao je on, nepohodno angažovanje nazavisne i stručne revizorkse kuće. „ Uporedo sa konsolidacijom lokalnih finasija stavraćemo uslove za otvaranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

Prije početka promotivnog skupa SNP, članovi te partije organizovali su da svještenik Mitropolije crnogorsko primorske Rade Radović osvješta prostorije Centra za kulturu.

"Postoji prostor za povećanje prihoda od taksi i poreza na imovinu. Takođe, prihodi bi bili značajno osnaženi i povećanjem poreskih stopa stopa za zemljište koje nije privedeno namjeni. Planiramo smanjenje komunalnih usluga, ali i povećanje procenta njihove naplate", kazao je između ostalog Milošević.

Odbornički kandidat SNP Vladimir Marinović naglasio je da ta partija neće praviti postizborne koalicije ni sa DPS ni sa Grupom građana.

Prema riječima njegovog starijeg kolege Panta Pekovića, Kolašin nikada nije imao goru vlast, nego što je aktuelna.

Prije početka promotivnog skupa SNP, članovi te partije organizovali su da svještenik Mitropolije crnogorsko primorske Rade Radović osvješta prostorije Centra za kulturu.

Lokalno rukovodstvo bez tog čina nije željelo da uđe u salu, jer je u tim prostorijama, sredinom marta, svečanoj akademiji povodom 95 godina od Božičnog ustanka i Rovačke republike, prisustvovao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Galerija

Bonus video: