Miličković prijavio apartman na Svetom Stefanu

Miličković, Milačić i Kalač su dali Agenciji saglasnost za uvid u svoje bankarske račune
300 pregleda 13 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2018. 18:09h

Predsjednički kandidat Vasilije Miličković ima apartman na Svetom Stefanu, poslovni prostor i zemljište u Podgorici koji su upisani na njegovu kompaniju “M&V”, stoji u njegovom imovinskom kartonu.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) objavila je imovinske kartone tri predsjednička kandata, a svi kandidati imaju obavezu da u roku od 15 dana od dana podnošenja kandidature dostave Agenciji imovinski karton.

Prema objavljenim podacima, Miličković je jedini vlasnik kompanije na koju su upisana i dva automobila. Njegova supruga Marijana je direktorica “M&V”, gdje prima 500 eura mjesečno. Miličković ima dvije kuće i dvije pomoćne zgrade. U njegovom kartonu piše da mjesečno zarađuje 100 eura na berzi a da ima i 10.000 švajcarskih franaka u “Trezor GSM-u”.

Kandidat Marko Milačić je prijavio da kao predsjednik Prave Crne Gore prima 270 eura, a da je njegova supruga Žana Milačić Praščević u martu od advokature zaradila 300 eura. Milačić je prošle godine ugovorom o poklonu dobio polovinu stana od 71 kvadratni metar, a supruga je od 2012. vlasnica stana od 53 metra kvadratna. Ona je vlasnica “Živis d.o.o” koja se bavi trgovinom na veliko. Kandidat Hazbija Kalač je prijavio da kao odbornik u SO Rožaje prima 110 eura mjesečno, a kao sudski vještak ekonomsko-finansijske struke još 355 eura. Njegova supruga Refida zarađuje 193 eura kao izvršni direktnor jednog privrednog društva.

Njih trojica dali su saglasnost Agenciji za uvid u bankarske račune.

Bonus video: