Milošević: Najveća obnova DPS do sada

Milošević je uvjeren da će DPS "još jednom pokazati punu dominaciju najjače političke partije u Crnoj Gori"
2253 pregleda 7 komentar(a)
Milošević, Foto: DPS
Milošević, Foto: DPS

Politički direktor Demokratske partije socijalista, Tarzan Milošević, kazao je da je lokalni nivo pripremnih aktivnosti pred osmi Kongres DPS-a završen, a da je rok za okončanje aktivnosti na državnim nivou 31. oktobar.

Milošević je, kako je saopšteno iz DPS-a, posebno istakao da se radi o najvećoj obnovi te partije između dva kongresa.

“Mogu da izrazim zadovoljstvo sa završenim prvim dijelom naših aktivnosti na lokalnom nivou i da kažem da je ovo najveća obnova naše partije između dva kongresa do sada. Održali smo Opštinske izborne konferencije u 24 opštine i Opštini u sastavu Glavnog grada Golubovci, na 615 sjednica MO izabrali blizu 200 novih predsjednika MO”, naglasio je politički direktor DPS-a.

On je istakao da je struktura koja je bila propisana statutom partije, i odlukom Glavnog odbora i Predsjedništva DPS-a o zastupljenosti žena i mladih takođe ispoštovana.

“Želio bih da konstatujem da žena u OO imamo preko 37%, da mladih do 30 godina imamo preko 20%, da u opštinama kao što su Cetinje, Podgorica, Bar i Tivat imamo preko 45% pripadnica ljepšeg pola, da u opštinama Bar, Podgorica, Tuzi i Gusinje imamo preko 25% mladih ljudi. Takođe bih želio da istaknem da je struktura što se tiče obrazovanja izuzetno na visokom nivou da imamo oko 1500 ljudi koji su izabrani sa VSS. Potencirao bih da smo na konferencijama imali blizu 5000 delegata, da smo izabrali oko 2000 članova OO, i takođe bih istakao da je od 24 opštine novih predsjednika OO 15, tako da smo napravili jednu izuzetnu kvalitetnu partijsku obnovu”, rekao je Milošević.

On je, dodaje se, zahvalio svima koji su i do sada bili u sastavima opštinskih odbora.

“Siguran sam da i drugi dio aktivnosti koji nam slijedi, predlaganje kandidata za Glavni odbor naše partije, predlaganje delegata za Kongres naše partije, predlaganje kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika naše partije biće na nivou onoga što smo uradili na lokalnom nivou", rekao je Milošević.

Milošević je, kako je saopšteno, uvjeren da će DPS još jednom pokazati "punu dominaciju najjače političke partije u Crnoj Gori istakavši da su predkongresne aktivnosti dale dodatnu energiju Partiji i satisfakciju za ono što smo radili u prethodnom periodu, a što je itekako prepoznato na terenu”.

"U tom smislu naglasio je značaj podrške od strane ljudi, aktivista, simpatizera i članova koja je bila na izuzetno zavidnom nivou", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: