Milošević: Ne može biti gradonačelnik neko ko nije učestvovao na izborima

"Saradnja dvije partije u najvećim gradovima nas upućuje na to da izbori na državnom nivou nijesu tako blizu", rekao je Milošević
82 pregleda 6 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2014. 18:45h

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević kazao je da su pregovori sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) o formiranju vlasti u Podgorici propali jer je, kako je ocijenio, većinska podrška građana Glavnog grada Slavoljubu Stijepoviću na izborima u maju "isključila svaku mogućnost dogovora o nestranačkom kandidatu za gradonačelnika".

"Na izborima 25. maja, dominantno iskazana volja građana Podgorice je bila da Slavoljub Stijepović bude gradonačelnik Podgorice. Za nas je od prvog dana bilo neprihvatljivo da neko ko nije učestvovao na izborima može da vodi Glavni grad", rekao je Stijepović za RTCG.

Oko svih drugih stvari koje su bile vezane za pregovore, rekao je Milošević, postignut je dogovor.

Na pitanje da li će se neuspjeh za Podgoricu odraziti na već sklopljene dogovore o koaliciji u nekim drugim gradovima, Milošević je naveo da će DPS poštovati postignute dogovore te da je Predsjedništvo DPS-a već dalo naloge opštinskim odborima u Baru, Pljevljima i Bijelom Polju da razgovaraju sa SDP-om.

"Vjerujem da će se u tim gradovima formirati zajednička vlast", dodao je Milošević.

On nije htio da predviđa da li Podgorici slijede novi izbori, kao ni vanredni parlamentarni, ocjenjujući da trenutno ima mnogo važnijih stvari, kao što su evropske i evroatlantske integracije države. Ipak, na kraju je ocijenio da ne vjeruje da će građani uskoro ponovo na birališta:

"Saradnja dvije partije u najvećim gradovima nas upućuje na to da izbori na državnom nivou nijesu tako blizu", zaključio je Milošević.

Bonus video: