Milošević: O Ulcinju će odlučiti predsjedništvo DPS-a

Milošević je za "Vijesti" kazao da u DPS-u uvažavaju i cijene lična mišljenja pojedinih članova
0 komentar(a)
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.08.2014. 07:38h

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević kazao je da ta partija još uvijek nije dobila nikakvu inicijativu za promjene u Opštinskom odboru u Ulcinju gdje je dio OO nezadovoljan vođenjem tog odbora uputio pismo lideru DPS-a Milu Đukanoviću.

Član OO DPS Muhamed Spuža u pismu od deset strana je Đukanoviću, Svetozaru Maroviću i Miloševiću objasnio zašto je nezadovoljan stanjem u OO, iako je ta partija u najjužnijoj opštini ostvarila najbolji rezultat od uvođenja višestranačja na vanrednim izborima u januaru, ali je nakon propalih pregovora sa albanskim partijama sjela u opozicione klupe.

Milošević je za "Vijesti" kazao da u DPS-u uvažavaju i cijene lična mišljenja pojedinih članova. "DPS je demokratska partija. Uvažavamo i cijenimo drugačija i lična razmišljanja pojedinih naših članova. Kada dobije najavljenu inicijativu, predsjedništvo naše partije odnijeće se prema njoj shodno aktima naše partije. Ali svakako, analizirajući prethodne stavove izvršnog i opštinskog odbora u Ulcinju po tom pitanju" rekao je Milošević.

Spuža je u pismu optužio lokalno rukovodstvo na čelu sa predsjednikom OO Ljorom Nrekićem i poslanikom DPS-a i ranijim predsjednikom OO Ljuiđom Škreljom zbog neuspjeha u pregovorima oko formiranja vlasti u Ulcinju. “Od 1997, predsjednici OO DPS-a su pripadnici jedne konfesije - katolici. Kako to da nema kandidata iz drugih konfesija i nacija koji mogu uspješno da vode našu partiju. Dokle više Anton (Kastrati, bivši šef OO DPS), Ljubo, Ljoro”, pitao je Spuža Đukanovića u pismu.

Nrekić je u subotu kazao da nije dobio pisma Spuže i drugih nezadovoljnih članova Opštinskog odbora ali i da smatra da njegova pozicija šefa odbora nije ugrožena.

Bonus video: