Milošević: Posljednje četiri godine Bijelo Polje imalo ozbiljnu vlast

Politički direktor DPS-a je istakao da "moramo biti svjesni izazova na putu prema EU i NATO integracijama"
94 pregleda 5 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Tarzan Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.04.2015. 13:07h

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević kazao je da snaga te partije nikada nije bila veća, nego danas.

Pozdravljajući učesnike i goste Opštinske izborne konferencije DPS-a, danas u Bijelom Polju, Milošević je podsjetio da ta partija ima 18 od 20 predsjednika opština i da vrši vlast u 19 opština.

Milošević je pohvalio "ozbiljnu vlast kakvu je Bijelo Polje imalo poslednje četiri godine, na čelu sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem".

"Izgradnja zaobilaznice, puta prema Pljevljima, Doma zdravlja, zgrade sa oko 150 stanova, 2 vrtića..., samo se neki od ostvarenih projekata, što najbolje govori o dobrom vršenju vlasti u kontinuitetu", kazao je on.

Politički direktor DPS-a je istakao da "moramo biti svjesni izazova na putu prema EU i NATO integracijama".

"Jer, 2015 godina je itekako značajna za državu Crnu Goru, ne samo za našu partiju. Dobijanjem poziva za NATO, a siguran sam da će to biti, Crna Gora će zaokružiti svoju političku, ekonomsku i bezbjedonosnu sigurnost", kazao je Milošević, uvjeren da će novembar biti jedan od značajnijih mjeseci u istoriji Crne Gore.

On je dodao da ove godine očekujemo početak kapitalnih investicija, "prije svega izgradnju autoputa, Kumbor, Luštica, Drugi blok TA, i niz ostalih projekata koji su vezani za energetski sektor".

"Tako da možemo očekivati da ćemo dočekati spremni 2016. u godinu, kada očekujemo nove parlametarne izbore", kazao je Milošević i izrazio nadu da će novi OO DPS-a dati novi pečat i snagu partiji bez obzira na probleme sa kojima se suočava ta sjeverna opština koja ima najveću stopu nezaposlenosti.

Predsjednik OO DPS-a Abaz Kujović je kazao da je Bijelo Polje danas predstavlja administrativni, saobraćajni, trgovinski i kulturno-obrazovni centar sjevera Crne Gore.

"DPS će uvijek biti na čelu ukupnih društvenih reformi kojima ćemo na putu evropskih i evroatlanskih integracija dalje jačati našu ekonomiju, obezbjeđivati više radnih mjesta i bolji stadard. Svjesni smo sveukupne složenosti i krize i nephodnih mjera štednje i racionalizacije. Već je započet program Đalovića pećine, Bjelasice, mljekare kapaciteta 60.000 litara dnevno", kazao je Kujović.

Konferenciji su prisustvovali i ministar u Vladi Crne Gore dr Suad Numanović, pomoćnik ministra saobraćaja Rešad Nuhodžić, poslanik Radovan Obradović, sekretar zajednice Opština Refik Bojadžić, politički predstavnici koalicionih partnera SDP-a, LP i BS i gosti iz drugih opština. Predstavnici SNP-a bili su jedini predstavnici opozicije.

Uz Miloševića i Kujovića prisutne su pozdravili Tufik Bojadžić (SDP), Samedin Agović (LP) i Radosav Nišavić (SNP).

Na konfenrenciji je izabrano 139 članova novog saziva opštinskog odbora DPS Bijelo Polje. U odbor je ušlo još 27 članova po funkciji.

Bonus video: