Minić: Zaprepašćeni smo čijenicom da Eraković legitimiše postupanje UP prema Demokratama

"Jevto Eraković govori u svojstvu direktora Kliničkog centra Crne Gore, a subjektivan osjećaj nam je da slušamo člana Predsjedništva DPS-a ", navodi se u saopštenju
10832 pregleda 21 komentar(a)
Valentina Minić, Foto: Demokrate
Valentina Minić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 02.04.2020. 20:41h

Demokratska Crna Gora izražava svoje zaprepašćenje činjenicom da je direktor Kliničkog centra Crne Gore, Jevto Eraković, opravdanu zabrinutost i interesovanje cijele javnosti za epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, zloupotrebio da, na posljednjoj pres konferenciji NKT-a, legitimiše jučerašnje postupanje Uprave policije prema poslanici, odbornicima, članovima Demokrata i Crvenom krstu, saopštila je poslanica Demokrata Valentina Minić.

"Jevto Eraković govori u svojstvu direktora Kliničkog centra Crne Gore, a subjektivan osjećaj nam je da slušamo člana Predsjedništva DPS-a koji je pod povlašćenim uslovima dobio kredit iako vozi automobil vrijedan nekoliko desetina hiljada eura i ima riješeno stambeno pitanje", navodi se u saopštenju.

"Da po strani ostavimo činjenicu da iz perspektive takve zbrinutosti ne možemo od njega očekivati mnogo osjećaja za one koji nisu bili te sreće, a da mu postavimo nekoliko pitanja u vezi sa onim što je, kako je naveo, saopštio, sa aspekta struke", navodi se u saopštenju.

Eraković je ranije danas kazao da osobe koje dostavljaju hranu moraju da budu edukovane, pa, kako se navodi u saopštenju, Demokrate imaju nekoliko pitanja.

"1) Da li su edukovani raznosači hrane iz restorana i drugih ugostiteljskih objekata? Ko je vršio obuku i izdavao sertifikate o edukovanosti? 2) A dostavljači lijekova iz apoteka? 3) A dostavljači hrane iz firme Uniprom i ko je izvršio tu obuku? 4) A dostavljači poljoprivrednih mašina i građevinskih proizvoda? 5) A dostavljači sredstava za zaštitu i prehranu bilja i ishranu životinja?", pitaju se u Demokratama.

Poslanica Demokrata kazala je da Eraković " ne propušta nijendu priliku da se zahvali Markoviću i Đukanoviću".

"Gospodine Erakoviću, vi ste klasičan izvođač radova DPS-a koji ne propušta niti jednu priliku da se zahvali svojim vrhovnim autoritetima i šefovima Markoviću i Đukanoviću i to degutantno čini na svim pres konferencijama. Očigledno je da vas to i preporučuje za mjesto direktora Kliničkog centra Crne Gore", zaključeno je u saopštenju Valentine Minić.

Bonus video: