Darmanović istakao da su odnosi Crne Gore i Finske dodatno unaprijeđeni

Ministar je, kako se navodi, istakao važnost koju Crna Gora pridaje daljem snaženju saradnje sa Finskom, posebno u domenu privlačenja investicija, razvoja turizma i uspostavljanja saradnje među univerzitetima
420 pregleda 1 komentar(a)
Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i Ambasador Finske Perta Ikonen, Foto: Kabinet ministra vanjskih poslova
Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i Ambasador Finske Perta Ikonen, Foto: Kabinet ministra vanjskih poslova
Ažurirano: 07.05.2019. 17:11h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Finske Pertija Ikonena.

Kako navode iz Ministarstva, tokom razgovora je ocijenjeno da su dobri i prijateljski odnosi dvije države dodatno unaprijeđeni tokom mandata ambasadora Ikonena što je potvrđeno i posjetama predsjednika Vlade Crne Gore i šefa crnogorske diplomatije Finskoj.

"Ministar Darmanović je zahvalio ambasadoru na podršci Finske evropskoj integraciji Crne Gore, izrazivši uvjerenje da će ista biti nastavljena tokom predstojećeg finskog predsjedavanja Savjetom EU u drugoj polovini 2019, te da će u fokusu agende biti politika proširenja EU", stoji u saopštenju, u kojem se dodaje da je posebno naglašen značaj nordijskog modela koji može biti koristan za Crnu Goru, a koji karakteriše visok stepen povjerenja u javnu administraciju, vladavina prava i sigurnost finskih investicija.

Ministar je, kako se navodi, istakao važnost koju Crna Gora pridaje daljem snaženju saradnje sa Finskom, posebno u domenu privlačenja investicija, razvoja turizma i uspostavljanja saradnje među univerzitetima.

Saopšteno je da je ambasador Ikonen zahvalio ministru Darmanoviću na odličnoj saradnji, te istakao da će Finska nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom putu.

"Izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom u oblasti turizma kroz uspostavljanje avio linije Helsinki-Tivat i povećanje broja finskih turista, kao i realizacijom investicija u sektoru energetike u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

"Ambasador Ikonen je istakao i mogućnost saradnje dvije države u oblasti inovacionih tehnologija, po čemu je Finska prepoznata", zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: