Ministarka: Vojska baštini svijetlu i slavnu istoriju crnogorskih boraca

"VCG predstavlja onaj segment crnogorskog društva čiji su razvoj, nivo obučenosti i implementacije reformi najdirektnije uticali na stepen spremnosti Crne Gore koji, ubijeđena sam, garantuje skorašnji poziv za prijem u NATO Alijansu, prioritetni cilj crnogorske spoljne politike", ocijenila je Pejanović Đurišić
95 pregleda 6 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2015. 15:09h

Vojska Crne Gore (VCG) baštini svijetlu i slavnu istoriju crnogorskih boraca za slobodu, koji su svojim nesebičnim požrtvovanjem postavili temelje crnogorskoj državi, saopštila je ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Ona je svim pripadnicama i pripadnicima VCG čestitala Dan vojske, 7. oktobar.

"VCG baštini svijetlu i slavnu istoriju crnogorskih boraca za slobodu, koji su svojim nesebičnim požrtvovanjem postavili temelje crnogorskoj državi. Njihova vjekovna borba, koja je davala svijetli putokaz generacijama crnogorskih rodoljuba i danas predstavlja inspiraciju svakom pripadniku VCG", navodi se u čestitki Pejanović Đurišić.

Ona je ocijenila da je VCG moderna struktura koja je sa uspjehom i visokim ocjenama položila sve ispite koji su pred nju stavljeni u procesu evroatlantskih integracija.

"VCG predstavlja onaj segment crnogorskog društva čiji su razvoj, nivo obučenosti i implementacije reformi najdirektnije uticali na stepen spremnosti Crne Gore koji, ubijeđena sam, garantuje skorašnji poziv za prijem u NATO Alijansu, prioritetni cilj crnogorske spoljne politike", ocijenila je Pejanović Đurišić.

Prema njenim riječima, posvećenošću u izvršavanju svih zadatih obaveza, pripadnice i pripadnici VCG pokazuju zrelost i profesionalizam, kakvi se očekuju od pripadnika modernih oružanih snaga.

"Moram naglasiti da su naše misli danas posebno usmjerene ka onima koji su daleko od svoje domovine i od svojih porodica, doprinoseći kroz mirovne misije održanju mira u svijetu", istakla je Pejanović Đurišić.

Njima, kako je rekla, Crna Gora, VCG i Ministarstvo duguju posebnu zahvalnost, uz želju da se vrate obogaćeni za jedno veliko radno i životno iskustvo.

"Uoči vašeg praznika i potpuno uvjerena u izvjesnost poziva za članstvo u NATO Alijansi, koje će predstavljati novu, istorijsku afirmaciju Crne Gore i njene Vojske, još jednom svakom pripadniku i pripadnici Vojske želim puni prosperitet na ličnom i profesionalnom planu", poručila je Pejanović Đurišić.

Bonus video: