Ministarstvo: Krivična prijava koju su podnijeli odbornici DF neosnovana i paradoksalna

U saopštenjuMinistarstva održivog razvoja i turizma se između ostalog navodi da bi da iole ozbiljan pristup u bilo kojoj pravnoj radnji morao podrazumijevati bar elementarno informisanje podnosilaca krivične prijave
53 pregleda 1 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2016. 15:14h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović nije predsjednik Tenderske komisije za valorizaciju lokaliteta Buljarica, saopšteno je danas iz Ministarstva održivog razvoja i turizma

Oni su reagovali povodom današnje pres konferencije odbornika Demokratskog fronta iz Budve, Stevana Džakovića i Božidara Vujičića, koji su saopštili da su podnijeli krivičnu prijavu vrhovnom državnom tužiocu protiv Gvozdenovića i gradonačelnika Budve Srđe Popovića, "jer su kao predsjednik i član i tenderske komisije, mimo saglasnosti Skupštine opštine Budva, raspisali tender za prodaju državne i opštinske imovine u Buljarici".

"Po tom osnovu, krivična prijava koju su podnijeli odbornici Demokratskog fronta, a o čemu su mediji izvjestili javnost je, blago rečeno, neosnovana, pa i paradoksalna. Imajući u vidu pomenutu činjenicu, jasno je da će odbacivanje krivične prijave biti posljedica pomenute elementarne netačnosti na kojoj je prijava zasnovana, a ne, kako to anticipativno manipulišu podnosioci prijave, zbog tobožnje "partijske zavisnosti tužilaštva". S obzirom na to da je ovo ko zna koja u nizu prijava istih inicijatora sa jednako valjanom pravnom argumentacijom kakvu imamo i u ovom slučaju, očigledno je da se radi o zloupotrebi ustavnih sloboda u manipulativne svrhe, sa jasnim političkim implikacijama. To je vidljivo i iz najave podnosilaca prijave po kojoj će Tužilaštvo odbiti procesuiranje prijave "jer je partijski zavisno", kazali su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da iole ozbiljan pristup bilo kojoj pravnoj radnji bi morao podrazumijevati bar elementarno informisanje podnosilaca krivične prijave.

"U ovom slučaju, to minimalno znači upoznavanje sa sastavom Tenderske komisije, što je javna informacija, dostupna na sajtu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte. Ako se ta činjenica ignoriše, jasno je da se ne radi o namjeri da se inicira neki pravni postupak, nego da se privuče medijska pažnja, radi diskreditacije određenih osoba", zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: