Ministarstvo odbrane: Mašulović u Kninu u skladu sa diplomatskim protokolom

„Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih, ne priliči 20-im godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom“, navodi se u reagovanju tog resora
210 pregleda 159 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2018. 16:44h

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, Ivan Mašulović, učestvovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Brojni politički subjekti osudili su prisustvo Mašulovića na proslavi operacije "Oluje" u Kninu.

Iz Ministarstva su kazali da Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, „kako se to zlonamjerno želi insinuirati“.

„Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih, ne priliči 20-im godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom“, navodi se u reagovanju tog resora.

Crna Gora je, kako su istakli, svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

„Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama,oslobođena balasta prošlosti“, kaže se u reagovanju.

Iz Ministarstva su poručili da, bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već da je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju.

Prema njihovim riječima, takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO.

„Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih,i da politički profitiraju na njihovoj nesreći“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: