Ministarstvo odbrane: Optimizam pred samit u Velsu

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Ivan Mašulović se nada da će predstavnici MO Poljske, kao dugogodišnje članice Alijanse, sa sobom ponijeti pozitivna iskustva nakon posjete
7 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Poljaci, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ministarstvo odbrane, Poljaci, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 10.06.2014. 20:40h

Očekivanja Crne Gore od predstojećeg NATO samita u Velsu veoma su optimistična, kazali su predstavnici Ministarstva odbrane (MO) na sastanku sa poljskim kolegama, navodeći da na tom putu očekuju njihovu podršku.

Sastanak predstavnika Ministarstva odbrane Crne Gore sa predstavnicima Registra za zaštitu tajnih podataka poljskog Ministarstva odbrane odžan je danas.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Ivan Mašulović se nada da će predstavnici MO Poljske, kao dugogodišnje članice Alijanse, sa sobom ponijeti pozitivna iskustva nakon posjete.

On je zahvalio poljskoj delegaciji na posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore i naveo da je zadovoljan saradnjom dvije države u oblasti odbrane.

“Dodao je da su iskustva Poljske u oblasti zaštite tajnih podataka od velike koristi za dalje unaprjeđenje funkcionisanja našeg Registra, koji se nalazi u sklopu Direkcije za NATO i EU u Direktoratu za politiku odbrane”, piše u saopštenju.

Mašulović je istakao da su očekivanja Crne Gore od predstojećeg NATO Samita u Velsu veoma optimistična.

“On se nada i da će predstavnici MO Poljske, kao dugogodišnje članice Alijanse, sa sobom ponijeti pozitivna iskustva nakon ove posjete”, kaže se u saopštenju.

Vođa poljske delegacije, Piotr Grzibovski istakao je da su predstavnici poljskog Registra raspoloženi da podijele iskustva po pitanju zaštite tajnih podataka koja mogu biti od koristi za unaprjeđenje rada Registra i ostalih organizacionih jedinica koje se bave tom problematikom.

Bonus video: