Ministre po povratku sa odmora čekaju novi kompjuteri

Vlada je, takođe sa “Čikomom”, potpisala i ugovor prema kojem će toj firmi platiti 7.270 eura za licence za Adobe programe, koji će se koristit u Generalnom sekretarijatu
91 pregleda 7 komentar(a)
Vlada CG, Foto: Vlada/Bojana Čupić
Vlada CG, Foto: Vlada/Bojana Čupić
Ažurirano: 29.08.2018. 18:00h

Vlada Crne Gore kupila je nove kompjutere za salu u kojoj ministri održavaju sjednice, a ti računari će koštati 13.806 eura.

Na sajtu Generalnog sekretarijata Vlade objavljen je ugovor o kupovini 14 računara od podgoričke firme “Čikom”.

Ugovor je potpisan krajem jula, “Čikom” ima obavezu da kompjutere dostavi u roku od 30 dana, što znači da bi premijera i ministre novi laptop računari trebalo da čekaju po povratku sa godišnjeg odmora.

14 računara je Vlada kupila od "Čikoma". Vlada je tražila da kompjuteri zbog jednoobraznog vizuelnog izgleda budu sive boje, sa garancijom na tri godine. Vlada je takođe od "Čikoma" za 7.270 eura kupila i licence za korištenje Adobe programa

Vlada je do sada u sali za sjednice koristila HP računare. Garancija za naručene kompjutere je tri godine, a “Čikom” je dužan da iste računare popravlja u tom garantnom roku. U odluci o nabavci računara, koja prethodila potpisivanju ugovora, navodi se da “s obzirom na to da se računari koriste isključivo u sali gdje se održavaju sjednice Vlade, sa kojih se nakon održane sjednice prikazuje video i foto snimak, a zbog jednoobraznog vizuelnog izgleda poželjno je da spoljašnjost prenosivih računara - laptopova bude svijetlo-sive boje”.

Vlada je, takođe sa “Čikomom”, potpisala i ugovor prema kojem će toj firmi platiti 7.270 eura za licence za Adobe programe, koji će se koristit u Generalnom sekretarijatu.

Bonus video: