Miodrag Lekić i zvanično na čelu Demokratskog fronta

Lekić je rekao da su formirali jezgro koje će pred građane izaći sa ili bez SNP-a
191 pregleda 220 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.07.2012. 11:13h

Bivši šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić i zvanično je danas obznanio da je prihvatio da stane na čelo Demokratskog fronta, koji će na narednim parlamentarnim izborima, ukoliko budu organizovani u fer i demokratskim izborima, biti alternativa vladajućem režimu.

U sporazumu koji su potpisali Lekić, poslanici Nove i PzP-a, navedeno je da je Lekić, odlukama predsjedništava dvije partije, izabran za predsjednika Demokratskog fronta.

Lekić je na pres konferenciji u skupštinskom holu kazao da je ideja vodilja bila da se okupe što je moguće šire snage, te da je front bude otvoren prema svim subjektima i ancionalnim sredinama.

"U narednim danima nadam se brojnijem sastavu, jer imamo takvih najava", rekao je Lekić.

"U narednim danima nadam se brojnijem sastavu, jer imamo takvih najava", rekao je Lekić

On, međutim, nije mogao da precizira ko će sve od značajnijih pojedinaca pristupiti frontu, najavljujući da će se sjutra znati više detalja.

"To nije nikakva misterija, jer smo otvoreni prema svim subjektima",kazao je Lekić, koji će biti kandidat opozicije na narednim predsjedničkim izborima i koji je nosilac izborne liste.

SNP treba da donese odluku

On je rekao da će naredni parlamentarni izbori imati smisla ukoliko bude objektivnih i fer uslova, navodeći da u tu priču neće ulaziti bez fer uslova.

Sa SNP-om, kako je istakao, još nije razgovarao.

"Mislim da oni sami treba da donesu odluku i da preuzmu odgvornost", istakao je Lekić.

Lekić je rekao da su formirali jezgro koje će pred građane izaći sa ili bez SNP-a

Odgovarajući na pitanje o uspjehu fronta sa, odnosno bez SNP-a, Lekić je rekao da su formirali jezgro koje će pred građane izaći sa ili bez SNP-a.

"Mislim da će to kod građana biti prepoznato i nagrađeno", rekao je Lekić.

"Želimo da mijenjamo društvo"

Lider Nove Andrija Mandić, govoreći o Lekiću, istakao je da je riječ o čovjeku "oko kojeg će se sabrati sve stranke i pojedinci koji žele da mijenjaju Crnu Goru".

"Jedan od ciljeva fronta će biti međunacionalno pomirenje i borba protiv organizovanog kriminala i korupcij", rekao je on.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je da formiranje fronta ne znači formiranje političke partije ili borbu za fotelje i vlast.

"Želimo iz korijena da mijenjamo društvo. Nećemo oklijevati da ubjeđujemo građane da promijene negativan tok istorije. Zajedinički ideal za novu Crnu Goru je vrijedan svake žrtve", rekao je Medojević, poručujući da nije patriotizam staviti desnu ruku na srce, a lijevu u džep građana.

Bonus video: