Miomir Mugoša htio da uđe u vrh DPS-a, nije se našao na Đukanovićevom spisku

Mugoša je do posljednjeg momenta držao otvorenom svoju kandidaturu za potpredsjednika
89 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 08:19h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša bio je peti kandidat za potpredsjednika Demokratske partije socijalista, saznaju “Vijesti”.

On je, za razliku od ostalih funkcionera DPS-a, mimo četvorice projektovanih i kasnije izabranih potpredsjednika stranke, do posljednjeg momenta držao otvorenom svoju kandidaturu za potpredsjednika, ali se nije našao na listi jer ga šef DPS-a Milo Đukanović nije predložio.

Nakon što su opštinski odbori vladajuće stranke za funkciju potpredsjednika DPS-a nominovali nekoliko desetina funkcionera stranke, od šefova opštinskih odbora, gradonačelnika do članova predsjedništva zaduženih za njihove opštine, na finalnoj listi se našlo 16 imena.

Kada je svedena konačna lista za potpredsjednike na njoj se, pored četvorice izabranih na kongresu 21. maja, našao i Mugoša

Svi su odustali osim Mugoše i dugogodišnjih članova najužeg rukovodstva DPS-a Željka Šturanovića, Filipa Vujanovića i Svetozara Marovića, te premijera Igora Lukšića za koga je bilo rezervisano četvrto potpredsjedničko mjesto.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: