Mirković predao akreditivna pisma caru Japana

"Mirković je zahvalio za ukazanu počast i upoznao cara Akihita sa ostvarivanjem strateških ciljeva u vremenu od obnavljanja nezavisnosti, spoljno-političkim prioritetima zemlje i prioritetima u radu tokom svog mandata"
106 pregleda 0 komentar(a)
Japan zastava, Foto: Shutterstock
Japan zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2016. 13:56h

Ambasador Crne Gore u Japanu Jovan Mirković predao je akreditivna pisma japanskom caru Akihitu na svečanoj ceremoniji u carskoj palati, čime je i zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi, na nerezidentnoj osnovi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjsklih poslova i evropskih integracija, tokom razgovora, car Akihito poželio je Mirkoviću dobrošlicu i uspjeh u obavljanju diplomatske misije, uz ocjenu da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i prijateljski.

"Mirković je zahvalio za ukazanu počast i upoznao cara Akihita sa ostvarivanjem strateških ciljeva u vremenu od obnavljanja nezavisnosti, spoljno-političkim prioritetima zemlje i prioritetima u radu tokom svog mandata. Ambasador je zahvalio na višegodišnjoj razvojnoj podršci Japana Crnoj Gori i donacijama u oblasti ekonomije, kulture, edukacije i zdravstva", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, naglašena je potreba daljeg jačanja i unaprijeđenja bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i transfer naučno-tehnoloških znanja, značajnih za održivi razvoj Crne Gore, prije svega kroz veću razmjenu studenata, istraživača i drugih mladih stvaralalaca.

Bonus video: