Mitrović: “Krhka” većina nastavlja praksu demonstriranja sile - Vijesti.me
NS CRNOGORACA NEĆE NA SJEDNICU

Mitrović: “Krhka” većina nastavlja praksu demonstriranja sile

Član Nacionalnog savjeta, Veselin Mitrović, ocijenio je da “krhka” većina u tom tijelu nastavlja praksu demonstriranja sile, nepoštovanja svih članova savjeta i nezakonitog sazivanja sjednica

Crnogorski nacionalni savjet
Crnogorski nacionalni savjet (Foto: CNZ)

Članovi Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji, njih deset, neće sjutra prisustvovati, kako su saopštili, nezakonito zakazanoj sjednici i uputiće prigovor Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Član Nacionalnog savjeta, Veselin Mitrović, ocijenio je da “krhka” većina u tom tijelu nastavlja praksu demonstriranja sile, nepoštovanja svih članova savjeta i nezakonitog sazivanja sjednica.

“Ministarstvo još razmatra ranije dostavljen prigovor deset članova Savjeta povodom nezakonitog sazivanja i održavanja predhodne sjednice savjeta na kojoj je onemogućeno njihovo prisustvo”, kaže se u saopštenju Mitrovića.

On je podsjetio da Nacionalni savjet Crnogoraca ima 23 člana.

“Ali ne funkcioniše na način da su svi članovi uključeni u njegov rad i proces donošenja odluka, što doprinosi produbljivanju podjela u najmlađoj konstituisanoj nacionalnoj zajednici u Srbiji”, smatra Mitrović.

On je rekao da deset članova savjeta iz Novog Sada, Vrbasa, Prokuplja, Aleksinca i Lovćenca, očekuju odgovor od ambasadora Crne Gore u Srbiji, kome su zahtjev za prijem uputili 16. januara.