Mitrović: Za otvorenu upravu i ravnomjeran razvoj

“Građani žele drugačiji odnos gradske uprave prema njima i njihovim svakodnevnim problemima i zbog toga je za SD formiranje otvorene i svima dostupne lokalne uprave, koja u građanima vidi partnere i pomaže im u rješavanju njihovih problema, jedan od programskih prioriteta”
4 komentar(a)
Zdravko Mitrović, Foto: Socijaldemokrate
Zdravko Mitrović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 13.04.2016. 12:35h

Otvorena i svima dostupna lokalna uprava koja pomaže građanima u rješavanju njihovih problema, kao i ravnomjeran razvoj Tivta prioriteti su u programu tivatskih Socijaldemokrata (SD), kazao je nosilac te liste, Zdravko Mitrović.

“Lista pod brojem šest "SD - Ivan Brajović - Stabilno i dosljedno za Tivat" je u nedjelju najbolji izbor, kako zbog stručnih i dostojanstvenih kandidata za odbornike, tako i konkretnog i realnog programa za ravnomjerni razvoj Tivta”, poručio je Mitrović.

On je kazao da su, u razgovoru sa građanima tokom kampanje i u saradnji sa iskusnim funkcionerima SD-a koji su na vlasti u drugim gradovima Crne Gore, zajednički utvrdili prioritete razvoja za naredni period.

Mitrović je naveo u saopštenju da im je na prvom mjestu razvoj onih djelova grada, koji su do sada bili zapostavljeni i dodao da će unijeti novu svježinu u gradsku upravu i pobrinuti se da plodove razvoja Tivta uživaju svi građani.

“Građani žele drugačiji odnos gradske uprave prema njima i njihovim svakodnevnim problemima i zbog toga je za SD formiranje otvorene i svima dostupne lokalne uprave, koja u građanima vidi partnere i pomaže im u rješavanju njihovih problema, jedan od programskih prioriteta”, poručio je Mitrović.

SD će se, kako je saopštio, zalagati za otvaranje biroa za komunikaciju sa građanima gdje će građani prijavljivati problem, dostavljati sugestije i dobijati u najkraćem mogućem roku povratnu informaciju da li je njihov problem riješen i da li je njihova sugestija prihvaćena. Mitrović je objasnio da je njihov prioritet, pored drugačijeg odnosa lokalne uprave prema građanima i razvijanja zanemarenih djelova grada, razvoj i napredak lokalne ekonomije, koja je bazirana na turizmu. “Najveći potencijal vidimo u malom i srednjem biznisu, pa smo veliku pažnju dali projektima za njihov bolji razvoj”, kazao je Mitrović. On je naveo da, pored Fonda za razvoj malih i srednjih preduzeća, planiraju razne vidove edukacije i povezivanja. “Dodatnu pažnju daćemo pomoći start-up preduzećima i socijalnom preduzetništvu, posebno preduzetništvu žena i mladih ljudi”, dodao je Mitrović. On je rekao da će Tivat sa programom SD-a postati grad, u kojem će svako moći uživati i biti uspješan, u svakodnevnom životu i u biznisu. “SD će u nedjelju biti najprijatnije iznenađenje, a to je tek početak, jer ćemo biti motor i kontrolor buduće vlasti, u kojoj će građani i lokalni preduzetnici imati korektnog i pouzdanog partnera", poručio je Mitrović.

Bonus video: