Mladen Bojanić generalni sekretar Pozitivne

Bojanić je u široj javnosti poznat kao veliki kritičar kreatora takozvanog neoliberalnog koncepta u Crnoj Gori i njihovog načina rada
87 pregleda 21 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.06.2012. 07:40h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović uskoro će Glavnom odboru za generalnog sekretara te stranke predložiti ekonomistu Mladena Bojanića, saznaju “Vijesti” u Pozitivnoj.

Prema Statutu Pozitivne, generalni sekretar je jedna od ključnih funkcija. To je praktično i mandatar za sastav partijske vlade, koji će u značajnoj mjeri uticati na kreiranje politike Pozitivne Crne Gore. Riječ je o poziciji pod čijom je ingerencijom rad svih timova, uključujući i onaj organizacioni, koji će za tu stranku biti i te kako važan u narednih nekoliko mjeseci, posebno imajući u vidu da će se izbori najvjerovatnije održati na jesen.

Bojanić, koji je osnivač i predsjednik Odbora direktora Akcionarskog društva za upravljanje nekretninama Aktiva integra, bio je i direktor NEX Montenegroberze do 2006. godine.

Bojanić je u široj javnosti poznat kao veliki kritičar kreatora takozvanog neoliberalnog koncepta u Crnoj Gori i njihovog načina rada.

Direktor stranke Srđan Perić?

Prema informacijama “Vijesti” iz novoformirane partije, na mjestu direktora stranke Pajović bi najradije vidio Srđana Perića, koji je izvršni direktor firme “New Concept”, koja se bavi menadžmentom i marketingom. Perić je ranije obavljao poslove iz oblasti marketinga, menadžmenta i PR-a.

Prema Statutu Pozitivne Crne Gore predsjednik stranke predlaže potpredsjednike, generalnog sekretara i članove predsjedništva

On je dio najužeg tima od samog početka priče o formiranju stranke i važi za jednog od Pajovićevih najbližih saradnika. Direktor stranke u potpunosti pokriva polje finansijskog poslovanja stranke.

Prema Statutu Pozitivne Crne Gore predsjednik stranke predlaže potpredsjednike, generalnog sekretara i članove predsjedništva koje bira Glavni odbor. Direktora i portparola takođe predlaze predsjednik, ali ih bira predsjedništvo.

Izvor iz stranke je rekao da se očekuje da Pajović ubrzo imenuje ljude na sve funkcije. Prva sjednica Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore se očekuje u narednih desetak dana.

Bonus video: