Mladen Vukčević podnio ostavku

U obrazloženju ostavke, dostavljene Skupštini, Vukčević je podsjetio da je u toku šesta godina od izbora ovog saziva Savjeta, odnosno druga godina od datuma kada mu je mandat produžen
33242 pregleda 27 komentar(a)
Mladen Vukčević, Foto: Savo Prelević
Mladen Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2019. 15:36h

Predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević podnio je ostavku na tu funkciju jer, kako je obrazložio, nijesu izabrani članovi tog tijela uz reda uglednih pravnika.

U obrazloženju ostavke, dostavljene Skupštini, Vukčević je podsjetio da je u toku šesta godina od izbora ovog saziva Savjeta, odnosno druga godina od datuma kada mu je mandat produžen.

"Pored toga, ni poslije dva javna oglasa i četiri glasanja u Skupštini nijesu izabrani članovi Savjeta iz reda uglednih pravnika. Takođe, istekao je i rok u kome je Odbor za dalju reformu izbomog i drugog zakonodavstva trebalo da predloži rješenje na ovom planu (30. septembar 2019), a to nije učinio ni Odbor za sveobuhvatnu reformu izbomog i drugog zakonodavstva u predviđenim rokovima (15. novembar 2019. i 18. decembar 2019.). To upućuje na zaključak da u dogledno vrijeme neće biti izabrani članovi Savjeta iz reda uglednih pravnika. Polazeći od toga, cijenim da je isteklo primjereno vrijeme privremenosti mog mandata", kazao je Vukčević.

Podnošenje ostavke je, kako je dodao, i eho skupštinske rasprave povodom Izvještaja o radu Sudskog savjeta i sudova, "kao i onoga što je tada izgovorio".

"U mojoj namjeri nema skrivenih razloga, osim uvjerenja da ću ovim činom podstaći raspisivanje novog oglasa i otvoriti prostor za izbor novih članova iz reda uglednih pravnika. Hvala svima sa kojima sam sarađivao, onima koji su pozitivno cijenili moj rad, i drugima, koji su mi ukazivali na propuste", naveo je Vukčević.

Bonus video: