Mladi članovi GO SNP upozoravaju funkcionere: Partija je preča od sujete

“Prosto je neshvatljivo da u najtežem periodu od svog postojanja vrh naše partije u vezi sa pitanjima od sudbinskog značaja odlučuje na elektronskoj sjednici GO”, navodi se u zajedničkom saopštenju 14 članova iz sedam opština
65 pregleda 1 komentar(a)
Danijela Pavićević, Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Danijela Pavićević, Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2017. 13:28h

Socijalistička narodna partija neće moći da povrati nekadašnji ugled ako zadržavanje partijskih fotelja bude preče od budućnosti same partije, poručili su predstavnici mladih u Glavnom odboru SNP-a.

“Prosto je neshvatljivo da u najtežem periodu od svog postojanja vrh naše partije u vezi sa pitanjima od sudbinskog značaja odlučuje na elektronskoj sjednici GO”, navodi se u zajedničkom saopštenju 14 članova iz sedam opština.

Na elektronskoj sjednici u petak, GO je konstatovao ostavku predsjednika partije Srđana Milića, ali ga je ovlastio da rukovodi GO i Izvršnim odborom do kongresa partije.

To znači da će Milić, uprkos ostavci, ostati na čelu partije.

GO SNP-a odredio je, pored Milića, Branka Ivanovića, potpredsjednicu Danijelu Pavićević i sekretara Izvršnog odbora Spasoja Kovačevića da pripremaju kongres partije. Protivnici Milića tvrde da je davanje pripreme kongresa Pavićevićevoj i Kovačeviću kompromis dviju struja u SNP-u, koji predvode Milić i Snežana Jonica.

Više od 60 članova nije željelo da učestvuje na toj sjednici, među njima i mladi članovi GO.

“Ne pristajemo na ovako dirigovano odlučivanje koje nanosi veliku štetu jedinstvu SNP-a i nećemo učestvovati u istom. Posljednji je trenutak da prestanu inaćenja i preglasavanja unutar SNP-a, da se najozbiljnije sagleda trenutno stanje i uzroci koji su doveli do ovoga, “poručili su juče.

Oni su pozvali sve članove SNP-a, a posebno one na visokim funkcijama, da shvate ozbiljnost situacije.

“I da sve svoje sujete i lične razmirice ostave po strani kako bi svi zajedno dali doprinos povratku jedinstva u partiji i time osigurali dalju budućnost SNP-a”.

U tom smislu je, prema njihovom mišljenju, prijeko potrebno podmlađivanje partije.

Bonus video: