Mojkovac: DPS ima apsolutnu vlast

Pobjednik izbora je DPS koji je osvojio apsolutnu vlast u tom gradu
502 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2017. 23:38h

U Mojkovcu je biračko pravo na današnjim lokalnim izborima iskoristilo nešto više od 83 odsto upisanih birača, što je na nivou izlaznosti sa lokalnih izbora 2013. godine.

Pobjednik izbora je DPS koji je osvojio apsolutnu vlast u tom gradu.

Bilo je manje incidenata nego na Cetinju, a najviše ih je bilo vezano za izborne štabove Demokratske partije socijalista, na koje se žalila opozicija.

Blog uživo:

00:22 Iz URA navode da je DPS osvojio 18 mandata, Demokrate 5, DF 4, SNP 2, a po jedan SD i GP URA.

22:45 Iz DPS su saopštili konačne rezultate iz njihovog štaba po kome su uzeli 20 mandata, Demokrate pet, Demokratski front četiri, a SNP dva mandata.

Nosilac liste DPS u Mojkovcu Dejan Medojević kazao je da "gubitnici imaju pravo da se ljute".

"OIK nije primio nijedan ozbiljan zahtjev za kršenje izbora", rekao je Medojević.

22:35 DF će naknadno odlučiti da li da prizna izbore u Mojkovcu, zbog velikog broja nepravilnosti, kazao je nosilac izborne liste Nikola Baltić. Članovi biračkih odbora iz DF, kazao je on, nijesu potpisali zapisnike na većini biračkih mjesta.

22:11 Novinarske ekipe napustile su prostor ispred stranačkih prostorija DPS-a jer i dalje iz te partije ne žele da im se obrate, niti ih puštaju u njihove prostorije.

22:04 Prema nezvaničnim informacijama iz DPS, ta partija osvojila ja najmanje 18 mandata. Svi novinari, osim ekipe televizije koja je pod kontrolom vladajuće partije, još čekaju zvaničnu izjavu iz tog izbornog štaba.

21:44 Nezvanični podaci TV Vijesti govore da je DPS osvojio 18 ili 19 mandata, a da slijede Demokrate i DF, dok su URA i SNP uzeli po jedan mandat, a SD se bori za cenzus.

21:30 Poslanik DPS Miloš Nikolić je kazao na TV Vijesti da informacije koje dobija iz Mojkovca, govore da je DPS ostvario najbolji izborni rezultat ikada u tom gradu i da mogu sami da vrše vlast u tom gradu.

21:15 Iz DPS su nezvanično za TV Vijesti kazali da su "prezadovoljni rezultatima".

21:11 Aktivisti DPS, u vozilima, počeli su da slave gradskim ulicama. Ni iz jednog izbornog štaba u Mojkovcu još ne daju izjave i nezvanične podatke o rezultatima izbora.

20:50 Iako su novinari Vijesti i RTCG pušteni u izborni štab Demokratskog fronta, poslije nekoliko minuta je od njih zatraženo da napuste prostorije.

20:40 U izborni štab Demokratske partije socijalista nisu pušteni novinari Vijesti, TV Vijesti i RTCG sa objašnjenjem da "nisu u mogućnosti da ih puste". U izborni štab DPS puštena je ekipa televizije koja je pod kontrolom vladajuće partije.

Novinarima Vijesti i RTCG rečeno da ne mogu da ih puste unutra i u izbornom štabu Demokrata.

Izborni dan

Iz izbornog štaba DF su naveli da je u Podbišću bio organizovan štab DPS koji je obezbjeđivala policija, a tu je došlo i do razmjena uvreda između aktivista DF i osoba u štabu.

Iz izbornog štaba Demokratskog fronta u Mojkovcu su naveli i da je policija legitimisala poslanike i aktiviste DF koji su rasturili nekoliko punktova DPS na kojima se, kako tvrde, dijelio novac.

U Podbišću je i glasanje prekinuto jer je član izborne komisije iz DPS uzeo knjigu glasača i prebrojavao ko iz DPS nije izašao na glasanje.

Nosilac izborne liste Građanskog pokreta URA u Mojkovcu Ivan Ašanin je na biračkom mjestu broj 7 Stevanovac, iscijepao svoj glasački listić i tražio da mu birački odbor da novi.

Galerija

Bonus video: