MONSTAT: Podaci o nacionalnosti građana su stoprocentno tačni

Konačni podaci, koji se odnose na ukupan broj stanovnika, domaćinstava, kao i na strukturu stanovništva biće objavljeni 15. jula
0 komentar(a)
popis, Foto: Arhiva Vijesti
popis, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.06.2011. 16:06h

Provjeru unosa podataka sa popisa stanovništva, koji je sproveden u Crnoj Gori od prvog do 15. aprila, izvršili su eksperti Evropske komisije EUROSTAT-a, a prve ocjene koje će biti objavljene do kraja mjeseca, pokazuju da je Zavod za statistiku unos podataka obavio uz najveći stepen tačnosti, saopšteno je iz MONSTAT-a.

„Kod unosa odgovora građana na pitanja o nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti, vjeroispovjesti i maternjem jeziku, nije identifikovana nijedna greška, odnosno utvrđena je stoprocentna tačnost unosa“, navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Ekspert iz NOVE potvrdio tačnost

Istakli su i da je u periodu od 13. do 20. maja, ekspert kojeg je odredila Nova srpska demokratija (NOVA), na značajnom uzorku za pet opština, provjerio tačnost unosa odgovora na pitanja o nacionalnoj odnosno etničkoj pripadnosti, vjeroispovjesti i maternjem jeziku, gdje je takođe utvrđena maksimalna tačnost unesenih odgovora, za šta, kako navode, postoje i izvještaji kontrole.

Konačni podaci, koji se odnose na ukupan broj stanovnika, domaćinstava, kao i na strukturu ukupnog stanovništva u odnosu na pol, nacionalnu, odnosno etničku pripadnost, vjeroispovjest kao i u odnosu na maternji jezik, biće objavljeni 15. jula.

Bonus video: