Može li Vukićevića sječa u Nacionalnom parku koštati funkcije?

U predlogu za razrješenje Vukićevića, Demokrate navode da je predsjednik Opštine tenderom za nedostajuću infrastrukturu do samog Crnog jezera “direktno povrijedio javni interes svih građana deklarišući se da mu je preči interes pojedinaca”
1700 pregleda 1 komentar(a)
Veselin Vukićević, Foto: Filip Roganović
Veselin Vukićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.04.2019. 11:09h

Odbornici Demokrata u Skupštini Opštine (SO) Žabljak pokrenuli su inicijativu za smjenu gradonačelnika Veselina Vukićevića (DPS), jer smatraju da je postupao suprotno zakonima i interesu građana raspisivanjem tendera za gradnju na Crnom jezeru.

Da se o predlogu raspravlja potrebno je da ga podrži DF, a do smjene bi moglo doći ukoliko bi iz DPS-a bilo glasova za njegov odlazak.

U predlogu za razrješenje Vukićevića, Demokrate navode da je predsjednik Opštine tenderom za nedostajuću infrastrukturu do samog Crnog jezera “direktno povrijedio javni interes svih građana deklarišući se da mu je preči interes pojedinaca”.

“Pri tome je ignorisao izričitu zabranu da se u zoni Nacionalnog parka (NP) Durmitor, a u pitanju je samo srce NP - Crno jezero, sa stoljetnom šumom, ne smiju sjeći zdrava stabla i graditi objekti, makar i privremeni”, navodi se u predlogu Demokrata.

Vukićević se, dodaju Demokrate, ponašao nezakonito i na štetu javnog interesa, ali i služio neistinom čime je, kako tvrde, “dodatno srozao ugled javne funkcije predsjendika Opštine Žabljak”. “U više navrata obmanuo je javnost kada je rekao da nije upoznat da će se na Crnom jezeru bilo šta raditi i samim tim da će tender za nedostajuću infrastrukturu donijeti benefit investitoru za kojeg nije da postoji. Da nije bio upoznat da je Opština Žabljak dala saglasnost na Izmjene i dopune Plana objekata privremenog karaktera na području NP Durmitor za period 2017-2019. godine”, navode Demokrate.

Oni su u predlogu navele i da su svi odbornici i građani na Žabljaku, bez obzira na partijsku pripadnost stali u odbranu Crnog jezera, i da je njihov predsjednik bio na drugoj strani. “Preciznije, na strani pojedinca koji je planirao da gradnjom na Crnom jezeru ostvaruje ekstra profit, Vukićevića čini nedostojnim da i dalje obavlja tu funkciju”, kaže se u predlogu.

Ta partija će, ipak, morati da sačeka njeno podnošenje jer podršku njihovoj inicijativi još nisu dali odbornici Demokratskog fronta.

“Podržaćemo predlog tek kada se realizuju zaključci SO od 4. aprila koji se odnose na povlačenje Plana objekata privremenog karaktera i kada se poništi tender o izgradnji u NP”, kazao je “Vijestima” Novak Anđelić, predsjednik OO PzP koja je na Žabljaku u koaliciji sa DF-om. On je pozvao i odbornike DPS-a da se angažuju da bi se povukao plan i poništio tender za izgradnju na Crnom jezeru.

Bonus video: