Mugoša krije spisak stanova koji su dodijeljeni "zaslužnima"

Sigurna sam da na toj listi ima puno više imena osoba koje su dobile stan jer su zadužile Mugošu i njegovu partiju, nego onih koji su stvarno zaslužni građani Podgorice
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 08:03h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i Skupština glavnog grada nijesu odbornici Pokreta za promjene Branki Bošnjak dostavili spisak “zaslužnih građana” koji su od opštine u periodu 2006. do 2010. godine dobili stan, uprkos presudi Upravnog suda prema kojoj su bili dužnio da to urade najkasnije do juče.

Taj spisak jedna je od najčuvanijih tajni jer se na njemu navodno nalaze imena ljudi iz pravosuđa i policije.

“Oglušavanje o pravosnažnu presudu Upravnog suda dokazuje da tu nijesu čita posla i da je riječ o korupciji”, rekla je Bošnjak “Vijestima”.

Ona je dodala da nije iznenađenja takvim postupkom, iako je Mugoša u više navrata ranije rekao da će objelodaniti spisak.

“Riječ je o škakljivoj temi. Sigurna sam da na toj listi ima puno više imena osoba koje su dobile stan jer su zadužile Mugošu i njegovu partiju, nego onih koji su stvarno zaslužni građani Podgorice. Jednostavno, zašto se neko ko je zaslužni građanin ne bi ponosio time i zašto bi krio da je dobio stan od opštine”, navela je Bošnjak.

Ona je podsjetila da je u dva navrta kroz institut odborničkog pitanja tražila spisak zaslužnih građana i funkcionera koji su dobili stan za vrijeme posljednjeg mandata, ali da nije dobila odgovore, iako je Skupština glavnog grada, prema Poslovniku i Statutu, morala da joj dostavi te podatke.

Zbog toga je Bošnjak podnijela zahtjev za slobodnim pristupu informacijama, koji je na kraju završio na Upravnom sudu koji je presudio u njenu korist.

Ona je najavila da će koristiti sve zakonske mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju kako bi taj spisak bio objelodanjen i kako bi se preispitala odgovornost za nepoštovanje odluka suda.

Galerija

Bonus video: