Mugoša na saslušanje došao sa stručnjakom za narkomaniju

"Ne znam zašto ste me pozvali, cijenio sam da je dobro da se ovo proprati i iz ovog ugla", kazao je Mugoša
66 pregleda 84 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 18:32h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša negirao je pred Anketnim odborom da je bilo neregularnog zapošljavanja u institucijama Glavnog grada tvrdeći da vladajuća partija nije zloupotrebljavala državne resurse u predizborne srhe.

On je na sjednicu Anketnog odbora došao sa stručnjakom za narkomaniju Ljubinkom Kaluđerovićem koji je zaposlen u Centru za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

"Ne znam zašto ste me pozvali, cijenio sam da je dobro da se ovo proprati i iz ovog ugla", kazao je Mugoša nakon što su članovi ovog tijela pitali zašto je doveo "pratnju".

Odbor, kojem predsjedava Koča Pavlović, Kaluđeroviću nije dozvolio da učestvuje u raspravi, već mu je omogućeno da bude samo posmatrač.

Mugoša je na početku saslušanja doveo u pitanje autentičnost dokumenta odbora DPS-a Glavnog odbora koji sadrži informacije od značaja za Anketni odbor i koji je bio osnova da se uputi poziv gradonačelniku Podgorice na salušanje pred ovim odborom.

"Za mene je validan dokument koji verifikuje i potpiše onaj ko je ovlašćen, a to je predsjednik partije", rekao je Mugoša i dodao da je "Snimak" kvazi afera u kojoj želite da anatemišete DPS.

Nakon toga je predsjednik Odbora Koča Pavlović predložio da se članovi izjasne o autentičnosti dokumenta, kao i da ukoliko je dokument falsifikat završe sjednicu kako ne bi došli u zonu krivične odgovornost.

Na Pavlovićevo pitanje da li je dokument autentičan, Mugoša je rekao da nije ovlašćen da utvrđuje validnost tog dokumenta:

"Ne vidim svrhu i razlog da me pozivate pred Anketni odbor. Poslali ste pitanja na neovlašćene adrese i to Sekretarijatu za socijalno staranje i Sekretarijatu finansija. Nijeste postupili u skladu sa zakonom i obratili se nadležnom organu a nadležni organ je gradonačelnik i Skupština glavnog grada. Da ste obratili meni dobili biste sve odgovore".

Na pitanje Aleksandra Damjanovića (SNP) kako se privatno javno partnerstvo može dovesti u vezu sa zapošljavanjem na bazi partijskog spiska, Mugoša je odgovorio:

"Javni poziv za uređenje autobuskih stajališta smo objavili 2010. godine. Rukovodilac je Glavni grad. Imate Javni poziv i odluku nadležne komisije kao i sklopljene ugovore. Taj ugovor se nikako ne može dovesti u vezu sa izbornim aktivnostima".

Po završetku Mugošinog saslušanja, Ljubinko Kaluđerović je novinarima podijelio flajere Centra za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

I šef podgorickog DPS-a Vladan Vučelić negirao je pred Anketnim odborom da je ta partija u Glavnom gradu zloupotrebljavala državne resurse u predizborne srhe i diskriminisala građane po partijskoj pripadnosti.

Anketni odbor saslušava Mugošu i Vučelića zbog navoda iz izvještaja Opštinskog odbora DPS Podgorica koji je "Vijestima" krajem jula dostavio predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, a u kojem se navodi da je u Podgorici otvorena posebna Kancelarija za saradnju sa mjesnim odborima.

U dokumentu se navodi da je 1.000 ljudi od Kancelarije tražilo posao, 350 je tražilo socijalnu pomoć, dok je 50 stranaka evidentirano kao "ostali".

"Takođe je bilo zahtjeva za socijalnu pomoć u vidu prehrambenih paketa, od čega je u prošloj godini uručeno 607 paketa socijalne pomoći, a od novembra 2011. godine do 1. juna 2012. godine uručeno je 2018 paketa socijalne pomoći.

Komisija za socijalnu zaštitu je razmatrala zahtjeve za socijalnu pomoć i pomogla prilikom uručivanja prehrambenih paketa" navodi se u dokumentu pod naslovom "Izvještaj o radu odbora DPS-a Glavnog grada u periodu od izbornih aktivnosti po mjesnim organizacijama odbora DPS-a Glavnog grada" koji je sačinjen u junu, a na kome su radili Saša Vešović, Jovanka Đurišić, Milena Novaković i Marija Đuričković.

U izvještaju se dalje navodi da je uz pomoć Kadrovske komisije i Komisije za zapošljavanje podgorički odbor uspio da zaposli 140 osoba, od čega je posao dobilo 37 pripravnika.

Galerija

Bonus video: