Mugoša: Pobjedom na izborima Podgoricu i Crnu Goru učinićemo slobodnim

"Na ovaj dan Evropa je izvojevala najveću pobjedu u svojoj istoriji. Pobjedu nad najstrašnijim zlom koje je ikada haralo -fašizmom. Mi nastavljamo njihovu slavnu tradiciju", rekao je Mugoša
127 pregleda 12 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 09.05.2018. 10:29h

Kandidata za odbornika Građanskog saveza za promjene, Budimir Mugoša, položio je vijenaca na spomenik Partizanu-borcu na Gorici, u čast pobjede nad fašizmom.

"U ime svih slobodnih građana Crne Gore, u ime Građanskog saveza za promjene, došli smo danas ovdje da se poklonimo sjenima onih ljudi koji su za slobodu i pravdu dali najviše sto su imali-svoj život. Na ovaj dan Evropa je izvojevala najveću pobjedu u svojoj istoriji. Pobjedu nad najstrašnijim zlom koje je ikada haralo -fašizmom. Mi nastavljamo njihovu slavnu tradiciju", rekao je Mugoša.

Podsjetio je da je na današnji dan 1950. godine donesena deklaracija koja je udarila temelje moderne Evrope.

"Formiranjem Evropske zajednice za ugalj i čelik kao preteče današnje Evropske unije kojoj mi kroz svoje politčko djelovanje težimo. Naši preci dali su svoje zivote za ideal slobodnog i pravednog drustva. Mi iz Građanskog saveza za promjene, njihovi potomci, imamo obavezu da pobjedom na izborima Podgoricu i Crnu Goru učinimo slobodnom i pravednom zemljom", kazao je Mugoša.

Bonus video: