Mugoša: "Vijesti" forsiraju tezu da konstantno kršim zakon

"Predsjednik suda se ograđuje i ne želi ništa da komentariše, a izađe čitav tekst. Ne znam ko je toliko maštovit da to vješto „izmiksira“"
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 17:02h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša optužio je Nezavisni dnevnik „Vijesti“ da „forsira tezu“ po kojoj gradonačelnik konstantno krši zakon i da to potvrđuju poništavanjem odluka Glavnog grada kod pojedinih sudova.

Aludirajući na tekst koji je izašao u „Vijestima“, u kome je, između ostalog navedeno, da iz Mugošinog okruženja tvrde da je „predsjednik jednog suda“ koji mu je prijetio zapravo predsjednik Upravnog suda Branislav Radulović, gradonačelnik je kazao da je sve koncipirano tako da se želi svesti na lični sukob.

"Predsjednik suda se ograđuje i ne želi ništa da komentariše, a izađe čitav tekst. Ne znam ko je toliko maštovit da to vješto „izmiksira“, a prethodno se, ne tako slučajno javi i jedan od čelnika SDP-a. Ganutljiv sam kad me SDP pokuša braniti. Neka tu energiju čuvaju za sebe i članove svoje familije, a ne da pritiskaju sudove za donošenje određenih odluka", kazao je Mugoša novinarima nakon Skupštine Glavnog grada.

Ističući da će izabrati vrijeme i mjesto kada će reći javnosti ime „predsjednika suda“ koji mu je prijetio, Mugoša je dodao da „neki djelovi sudske vlasti ne rade u skladu sa zakonom“.

"Da li je to pristrasno ili neznaveno suđenje, za to neko mora da odgovara. Sud je protiv Glavnog grada a u interesu nekih drugih stranaka. Nijesam ekspert, ali time će se vjerovatno pozabaviti sudski savjet", kazao je Mugoša.

Provjeriti Mugošine tvrdnje

"Tvrdnje gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu pojedine sudije prijete su ozbiljne i Vlada će učiniti sve da ispita eventualne zloupotrebe ili prekoračenja položaja", kazao je premijer Igor Lukšić.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitao je Lukšića da li će od policije i tužilaštva zatražiti da ispitaju navode gradonačlnika. Mugoša je ranije naveo da sudski organi ne rade u skladu sa zakonom, kao i da ima pisane dokaze da mu prijeti predsjednik jednog suda.

Prema riječima Konjevića, rasvjetljavanje dokaza doprinjelo bi borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Ukoliko su iznijete tvrdnje tačne to bi moglo da ugrozi početak pregovora koji je planiran za jun. Ukoliko nijesu tačni navodi, onda oni predstavljaju pritisak na sudstvo i njegovu nezavisnost", rekao je Konjevć.

Lukšić je rekao da te izjave Mugoše traže detaljnu provjeru zbog same pojave da mu prijete i da za to ima pisane dokaze.

"Ali činjenica je da Mugoša nije obavijestio nadležne organe o bilo kakvim opstrukcijama. Smatram da je dužan da takve navode objasni pred nadležnim", rekao je Lukšić i najavio da će Vlada učiniti sve da ispita njegove tvrdnje.

Galerija

Bonus video: