Muhović u policiji zbog zapaljivih izjava

"Opasno je kad Bošnjacima pukne film, znaju da zapale sve, iako smo jedini narod koji je postao plemenit iz prkosa. A dugo smo trpjeli, više ne možemo, nije da nećemo", rekao je Muhović
111 pregleda 95 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2016. 18:10h

Predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović dao je izjavu u beranskoj policiji zbog poruke da je "opasno kad Bošnjacima pukne film, znaju da zapale sve", koju je iznio na Radiju Petnjica.

Muhović je ranije poklonio automobil Semiru Ličini, koji je svoj zapalio nakon što mu je policija napisala kaznu. Muhović je Ličini kupio "folksvagen vento", nakon što je, kako tvrdi, "čuo šta se duže vrijeme dešavalo između Semira i dva beranska policajca".

"Najlakše je kritikovati kao neki “naši dežurni eksperti za kritiku”, ali đe je tu naš bošnjački merhamet, solidarnost? Momku je jednostavno pukao film i uradio je to, vjerovatno iz revolta i zuluma policije. Opasno je kad Bošnjacima pukne film, znaju da zapale sve, iako smo jedini narod koji je postao plemenit iz prkosa. A dugo smo trpjeli, više ne možemo, nije da nećemo", rekao je Muhović.

On je zbog toga saslušan u beranskoj policiji na zahtjev Osnovnog državnog tužioca u Beranama, Gorice Golubović. U Beranama je saslušan i saradnik Radija Petnjica Denis Božović.

Nedavno je reagovala Bošnjačka stranka koja je tvrdila da je Muhović izložen stresu jer mu je policija pisala kaznu.

Predsjednika SO Petnjica, ranije je beranska policija kaznila zbog zatamnjenih stakala na automobilu. Petnjički odbor BS saopštio je da je to revanš Muhoviću zbog reagovanja povodom, kako su rekli, neprimjerenih kontrola beranske policije u Petnjici.

Bonus video: