Mustafić sa zvaničnicima Stejt dipartmenta: Opozicija da prekine bojkot

"Konstatovano je da je proces atlanskih integracija važan za ukupnu stabilnost regiona, te da je na tom putu Crna Gora napredovala veoma dobrom dinamikom"
8 komentar(a)
Suljo Mustafić, Metju Palmer, Foto: Bošnjačka stranka
Suljo Mustafić, Metju Palmer, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 02.02.2017. 12:03h

Važno je da se prekine bojkot parlamenta od strane opozicije, te da se o svim pitanjima pokrene politički dijalog u Skupštini, ukazano je u razgovoru političkog direktora Bošnjakčke stranke Sulja Mustafića sa zvaničnicima američkog Stejt dipartmenta u Vašingtonu.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke Mustafić je razgovarao sa Metjuom Palmerom, direktorom kancelarije za Južnu i Cetralnu Evropu i ambasadorom Roderikom Murom, specijalnim savjetnikom za vladavinu prava i antikorpuciju u Stejt Dipartmentu.

"Pitanje okolnosti i dešavanja tokom izbornog dana treba u potpunosti istražiti, razjasniti i i do kraja procesuirati u nadležnim institucijama", konstatovali su sagovornici.

U saopštenju se dodaje da je iskazana je puna podrška reformskim i demokratskim procesima u integracijama Crne Gore, kao i jačanju institucija vladavine prava u svim segmentima.

"Konstatovano je da je proces atlanskih integracija važan za ukupnu stabilnost regiona, te da je na tom putu Crna Gora napredovala veoma dobrom dinamikom. Ocjenjeno je da ne postoje prepreke da se okonča ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Senatu SAD-a , te da se očekuje da će se, kroz odgovarajuće procedure, u narednom periodu završiti ovaj postupak. Zaključeno je da je potrebno raditi na osnaživanju institucija vladavine prava i borbi protiv korupcije, stalnoj integraciji manjinskih naroda u instituciije i, posebno, kreiranju politika regionalnog razvoja, kao preduslova za ekonomska ulaganja u nerazvijenim područjima", piše u saopštenju Bošnjačke stranke.

Mustafić boravi u Vašingtonu , na poziv članova Kongresa SAD-a, kao gost 65. Nacionalnog molitvenog doručka koji organizuje predsjednik SAD Donald Tramp.

Bonus video: