Na čelu GP Rakčević, za njim Božena Jelušić, Dritan Abazović, Rade Bojović

Građanski pokret predstavio se krajem decembra, a Rakčević je do sada sa ostalim čelnicima opozicije učestvovao u pregovorima opozicije sa Socijaldemokratskm partijom o formiranju vlade nacionalnog jedinstva
62 pregleda 142 komentar(a)
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2015. 08:09h

Koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević biće jedini kandidat za predsjednika partije na osnivačkom kongresu koji će se održati 14. marta, sazanju “Vijesti”.

Na kongresu će za tri potpredsjednika najmlađe crnogorske stranke biti predloženi Božena Jelušić, Dritan Abazović i Rade Bojović. Jelušićeva, Bojović i Abazović su do sada bili članovi Inicijativnog odbora Pokreta.

Pokret je do sada formirao inicijativne odbore u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju i Baru.

Jelušićeva je nedavno kazala da inicijativni odbor Pokreta ulazi u završnu fazu priprema, koje su prevashodno fokusirane na dalje kadrovsko snaženje. Ona je tada najavila i da će na osnivačkoj konvenciji biti promovisan i Koordinacioni odbor, stručno i izvršno tijelo Pokreta, čiji će članovi pokrivati najvažnije sektore i kreirati ambijent za "ozdravljenje države u svim oblastima".

Građanski pokret predstavio se krajem decembra, a Rakčević je do sada sa ostalim čelnicima opozicije učestvovao u pregovorima opozicije sa Socijaldemokratskm partijom o formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Čelnici Pokreta su nakon propasti pregovora najavili i formiranje vlade na sjednici koju bi činili stručnjaci.

Rakčević je ranije kazao da će Građanski pokret učestvovati na parlamentarnim izborima, navodeći da je namjera Pokreta da pokuša zaustavljanje ekonomskog pada i naraslog organizovanog kriminala, kao i da će se GP zalagati za ulazak Crne Gore u NATO i EU.

Bonus video: