Na internetu sve intenzivnija prljava politička kampanja

Fejsbuk od raspisivanja izbora preplavile montirane fotografije i video snimci za ismijavanje i narušavanje ugleda kandidata
61 pregleda 61 komentar(a)
izborna kampanja, Foto: Boris Pejović
izborna kampanja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2014. 06:18h

Kampanja za lokalne izbore zakazane za 25. maj preselila se sa ulica bilborda i konvencija na internet, prvenstveno na društvenu mrežu Fejsbuk koji su od raspisivanja izbora preplavile montirane fotografije i video snimci za ismijavanje i narušavanje ugleda kandidata.

Negativna kampanja usmjerena je prvenstveno na opozicine lidere Darka Pajovića i Miodraga Lekića, odnosno njegove saradnike iz Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Gorana Danilovića i Andriju Mandića koji se, kao i u kampanji za parlamentarne izbore, pokušavaju predstaviti kao ljudi koji kontrolišu Lekića.

Na meti je, ništa manje, i nosilac liste DPS-a u Podgorici Slavoljub Stijepović čiji se gafovi iz medijskih nastupa vješto pretaču u fotografije, pa se na Fejsbuk stranicama može vidjeti Stijepović u dresu francuskog fudbalskog šampiona Pari Sen Žermena, u društvu zvijezde tog tima Zlatana Ibrahimovića.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 11. maj pročitajte i:

  • Vrijeđanje bez adresa
  • Blaćenje može odbiti birače
  • Tradicionalna borba plakatima

Bonus video: